Марина Гримич. "Second Life (Друге життя)"

Марина Гримич. "Second Life" ("Друге життя"). Київ, видавництво "Дуліби", 2010 рік. Наклад 1000 прим.

Марина Гримич - одна з найбільш плідних українських авторів. Вона народилася в Києві в 1961 році, за освітою філолог, кандидат філологічних і доктор історичних наук.

Книгу Марини Гримич "Second Life" представляє експерт Бі-Бі-Сі, професор Києво-Могилянської Академії Віра Агеєва.

"Марина Гримич таки вміє будувати сюжети. Тут ви одразу опиняєтеся на тому світі - чи то в чистилищі, чи то в якихось модернізованих його аналогах.

Нічого страшного: герой, молодий успішний інтелектуал, що зміг сягнути вершини кар'єрного успіху, у всьому розчаровується, а потім ще й переживає клінічну смерть. З ким не буває...

У районній лікарні його таки реанімують для щасливішого життя, а тим часом має змогу помандрувати з серафимами, ангелами та іншими цікавими супутникамии у пошуках Бога й абсолютної Істини.

Все це навіть і цікаво. От тільки супутник у Артема дивний: я також, як і авторка, читала Максима Горького (думаю, молодші читачі навряд чи ідентифікують його сюжети), але вбийте не розумію, чим він заслужив розмову з самим Ісусом. Було богошукацтво й цікавіше, навіть і при початку ХХ століття".

Адміністратор премії Світлана Пиркало пише: "Марина Гримич описує "друге життя", примарні видива потойбічного світу, що часто нагадували мені свої власні сни чи роздуми.

Відчувається, що авторку цікавить тема божественного, релігії, початку речей. Філософським трактатом це не назвеш - головний герой зі схематично успішною кар'єрою на Заході (видно, що авторка прожила півтора роки в Канаді) шукає відповіді на важливі питання, доки на Землі його приводять до тями електрошоком. Чи знаходить він їх? Хтозна.

Навряд чи ця книга покликана доповнити міркування на цю тему Канта чи того-таки Горького, але мені уявилося, що за мотивами цієї книги можна було б зняти епізод теледрами".

Реклама:

Головне сьогодні