Аналіз крові без крові: про аферизм і шарлатанство в медицині України

Аналіз крові без крові: про аферизм і шарлатанство в медицині України

Розгорнутий аналіз крові на 130 без краплинки крові. За дві хвилини.

Наше рідне, українське "ноу хау". Розводняк. Кідалово. За ваші кровні гроші.

Я, Циганок Максим, практикуючий лікар хірург ортопед-травматолог з 20-річним стажем практичного лікаря, офіцер запасу медичної служби збройних сил України, колишній співзасновник та лікар (командир ротацій) організації "Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. М.І. Пирогова" звертаюсь до в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, міністра оборони Степана Полторока, начальника Генштабу Віктора Муженка, начальника медслужби збройних сил Ігоря Хоменка та командуючого ООС Сергія Наєва.

Вони мають вжити всіх можливих заходів, в межах чинного законодавства, щоб розірвати будь-які укладені меморандуми та угоди про співробітництво з організацією Благодійний Фонд "Перший добровольчий мобільний шпиталь імені М.І. Пирогова" та будь яких його структур, а також позбавити можливості керівництво цієї організації організовувати та приймати участь в наданні будь-якої меддопомоги військовим збройних сил України та цивільним.

Керівництво фонду в особі засновника та президента Геннадія Друзенка та інші особи публічно у новинах "Фактів" на ICTV 13 липня оголосили про використання волонтерами БФ "ПДМШ ім..М.І.Пирогова" засобу "неінвазивний аналізатор формули крові АМП" для клінічного аналізу крові.

А саме: для надання меддопомоги військовим збройних сил та цивільним на території проведення Операції Об’єднаних Сил.

Тобто оголосили та презентували використання діагностичного медприладу, який не пройшов жодних затверджених в прийнятому порядку клінічних випробувань.

Він не затверджений жодним наказом або інструкцією МОЗ для використання в медпрактиці для діагностики та подальшого лікування пацієнтів на підставі отриманих результатів при використанні так званого "неінвазивного аналізатора формули крові АМП" за так званою "методикою" Малихіна А.В.

Вона офіційно не прийнята для використання ні в Україні, ні в країнах з системою доказової медицини охорони здоров’я.

Жодна лікарня або клініка державної, комунальної та приватної форм власності в Україні не можуть використовувати "неінвазивний аналізатор формули крові АМП" для достовірної діагностики захворювань, постановки діагнозу, подальшого лікування та, наприклад, передопераційної підготовки пацієнтів.

Він не має юридичної бази для застосування для діагностики, не має доведеної достовірності результатів обстеження.

І, як наслідок, є загроза для життя та здоров'я пацієнтів.

Жоден анестезіолог та хірург не візьме на операцію пацієнта на підставі отриманих даних за допомогою обстеження апаратом "неінвазивного аналізатора формули крові АМП" за "методою" Малихіна А.В.

Керівництво фонду створює небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців збройних сил та цивільних, застосовуючи цей апарат та методу для діагностики і подальшого лікування потенційних пацієнтів.

У випадку застосування цього апарату та методики діагностики для надання меддопомоги військовослужбовцям, в ситуації збройного конфлікту України з Російською Федерацією, такі дії можна розцінювати як відверту диверсію, спрямовану на підрив обороноздатності ЗСУ.

Клініко-діагностична лабораторія не мій фах. Тому зв’язався з визнаними колегами експертами в цій області медицини.

Описав методу, назвав автора. Розповів про 130 показників без краплі крові.

– Максим… досить. Це не серйозно, – почув у відповідь.

Припустимо, я не маю рації. Припустимо, цей "неінвазивний аналізатор формули крові АМП" на 130 показників крові таки достовірний метод аналізу крові.

Це просто прорив в медичній науці. Але! Чому тоді цей апарат і метода досі не витиснув всі звичні нам клінічні лабораторії?

Він існує уже не перший рік. Цей прилад автори крутять і перекручують з 2002 року!

Чому досі існують і гарно себе почувають традиційні, "криваві" клінічні лабораторії Діла, Сінево, Неолаб, Vip Тест, чому в кожній лікарні, в тому числі, в приватних Медікомі, Борисі, Добробуті, де є хірургічні відділення, досі існують клінічні лабораторії, де "варвари"-лаборанти колють вам пальці та штрикають у вену голки і забирають кров для аналізів?

В Україні багато невеликих приватних клінік, власники яких засинають і прокидаються з думкою про те, як зменшити затратну частину витрат і збільшити доходи.

Гарна клінічна лабораторія коштує дорого. Витрати на персонал, розхідники (реактиви) постійні і суттєві. А тут оп!

Один прилад, без реактивів і лаборантів 25000$!

Дорого, так. Відносно дорого для нас.

Але якщо порахувати, дешевше повноцінної клінічної лабораторії. Відіб’ється швидко. Так, цей прилад ПРОДАЄТЬСЯ за 25000$.

Але чомусь лабораторії не зникають. Чому? Бо не здатна зараз наука по температурі тіла та пульсації a. carotis externa достовірно визначити рівень гемоглобіну та аланінамінотрансферази в крові.

Уже мовчу про медицину та науковий потенціал Європи, США, Японії, Ізраїлю.

Три фігуранти: Малихін Анатолій Вітальйович , Пулавський Анатолій Антонович і Зайцев Володимир в Україні втерли нова всьому науковому потенціалу з фінансовими можливостями США, Європи, Японії і Ізраїлю!

Колеги! Вас використовують. Фахівців, професіоналів використовують аферисти, невігласи, шахраї. Банально. Підступно.

Завтра вам втюхають цю… і скажуть робити пацієнтам біохімічний аналіз крові. Будете робити? Нашим військовим. Просто пацієнтам.

До пацієнтів: якщо ви раптом захворіли, не втрачайте глузду. Думайте. Мислить логічно і критично.

Щоб посмажити яєшню, потрібно розбити яйце. Щоб зробити ДОСТОВІРНИЙ аналіз крові, потрібно отримати кров.

Реклама:

Головне сьогодні