"Золотий глобус": тріумф "Соціальної мережі" і програш "Туриста"

Фільм Девіда Фінчера про створення соціальної мережі Facebook став справжнім тріумфатором 68-ої церемонії нагородження "Золотий глобус".

Слідом за визнанням кінокритиків, "Соціальна мережа" стала кращим драматичним фільмом року за версією "Золотого глобусу". Це робить картину про Facebook головним фаворитом у перегонах за "Оскар", зазначає Reuters.

До слова, конкурентами "Соціальної мережі" за звання кращого фільму були "Чорний лебідь", "Боєць", "Початок" та "Король говорить".

Девід Фінчер за своє дітище був удостоєний також статуетки, як кращий режисер. Окрім цього, "Соціальна мережа" отримала визнання у таких номінаціях, як кращий сценарій (сценарист Аарон Соркін) та саундтрек (Трент Резнор з Nine Inch Nails та Аттікус Росс).

Девід Фінчер та Аарон Сокрін стали лауреатами "Золотого глобусу" за "Соціальну мережу"

"Я хочу подякувати всім на Facebook і Марку Цукербергу за його дозвіл використати своє життя і роботу в якості метафори зв'язку і того, як ми пов'язані один з одним", - заявив продюсер "Соціальної мережі" Скотт Рудін.

Нагадаємо, творець Facebook Марк Цукерберг не брав безпосередньої участі у створенні фільму про себе.

Комедією року за версією "Золотого глобусу" став фільм "Дітки в порядку" американського режисера Лізи Холоденко.

Кращою драматичною актрисою стала Наталі Портман за роль у "Чорному лебеді" Дарена Аранофськи.

Наталі, яка наразі вагітна первістком, обійшла таких актрис, як Холлі Беррі (за фільм "Френк і Елліс"), Ніколь Кідман ("Кроляча нора"), Дженніфер Лоуренс ("Зимова кістка"), та Мішель Вільямс ("Блакитний Валентин").

Наталі Портман стала кращою за роль у "Чорному лебеді"

Драматичним актором року став Колін Ферт за фільм "Король говорить". На статуетку у цій номінації також претендували Джессі Айзенберг ("Соціальна мережа"), Джеймс Франко ("127 годин"), Райн Гослінг ("Блакитний Валентин") і Марк Уолберг ("Боєць").

У номінації "Краща жіноча роль в комедії чи мюзиклі" перемогу отримала Аннет Бенінг ("Дітки в порядку"). Вона обійшла наступних конкуренток: Енн Хетвей ("Кохання та інші наркотики"), Анджеліну Джолі ("Турист"), Джуліану Мур ("Дітки в порядку") та Емму Стоун ("Відмінниця легкої поведінки").

Пол Джаматті

Статуетку за "Кращу чоловічу роль в комедії чи мюзиклі" присудили Полу Джаматті ("Версія Барні"). "Я отримав змогу курити, пити і трахатися в цьому фільмі, і мені ще заплатили за це. Дивна річ", - з усмішкою прокоментував свій успіх Джаматті.

Цікаво, що актор Джонні Депп мав подвійні шасни стати кращим актором, оскільки був номінований одразу за дві ролі - у "Туристи" та "Алісі в країні Див".

Кращим актором другого плану став Крістіан Бейл, а кращою актрисою другого плану визнали Меліссу Лео. Обоє акторів зіграли у фільмі "Боєць".

А от російський фільм Олексія Учителя "Край" так і не став "Кращим іноземним фільмом". Статуетку віддали датській картині "Помста".

Кращим повнометражним драматичним серіалом стала "Підпільна імперія". Зірка цього серіалу - Стів Бушемі - отримав статуетку, як кращий серіальний актор. Перемогу у аналогічній жіночій номінації здобула Кеті Сагал ("Діти Анархії").

Комедійним серіалом року стали "Лузери". А актор Аль Пачино отримав статуетку за роль у міні-серіалі "Ви не знаєте Джека".

Аль Пачино

Почесний "Золотий глобус" за видатний внесок у розвиток індустрії розваг було вручено Роберту де Ніро.

Фото ВВС, АР та Reuters

Реклама:

Головне сьогодні