Колекція Олексія Залевського: казка з трагічним фіналом

В планах дизайнера Олексія Залевського було не стільки показати модні тенденції наступного осінньо-зимового сезону, скільки переповісти власне бачення "Вишневого саду" в дусі модерну початку століття.

Першим ділом, звісно, були літаки. Точніше, чоловічі костюми пілотів: шкіряні куртки, широкі штани-шаровари, заправлені у високі чоботи, і авіаторські окуляри.

Вже потім Залевський спустивсь на землю і відтворив щось схоже на казки віденського лісу або ж, як визначає сам дизайнер, вишневий сад з голими деревами. Під класичну музику дефілювали дівчата у вбранні початку минулого сторіччя, з довгими спідницями, приталеними силуетами та пишними рукавами. Майже так, як це із сезону в сезон робить студентська подружка Олексія Вікторія Гресь.

Цей дружній зв'язок виявився настільки сильним, що Олексієві довелося випустити на подіум сукню в лелітках, схожу на ту, що днями критикували в показі Гресь.

Блискуча сукня, як у колекції Вікторії Гресь
І якщо дівчата нагадували своїм виглядом мавок-аристократок, то чоловіки були схожі на вітрогонів-льотчиків або ж мужиків з далекого північного хутора в своїх цигейкових бушлатах і тулупах. Їм не вистачало лише характерного руху підкручування вусів.

До речі, вуса для показу "відростили" всі без винятку моделі чоловічої статі. Вусані таки мають увійти в моду, адже другий сезон поспіль дизайнер чіпляє вуса своїм моделям. Можливо, тоді Олексій випустить окрему колекцію модних вусів і назве себе новим стрижієм Свіні Тоддом.

Не обійшлося і без особливих екземплярів - фріків, наче поганих героїв із сучасної казки про червоний капелюшок. Такі костюми втрапили до шоу вочевидь для улюблених клієнтів Залевського.

Зимова стилістика показу була реалізована за рахунок голих гілляк, що їх дизайнер поначіпляв по всій величезній залі Мистецького Арсеналу, та хутряних деталей у костюмах. Наприклад, замість каптура в куртці пришито цільну хутряну шкуру з головою можливо того ж таки вовка з казки Шарля Перро.

Та й сам майстер, схоже, грався у дивного героя - капелюшника з Аліси, адже такого різноманіття та різнобою капелюхів досі не було помічено в жодному показі. Тут тобі кепки з козирком, капітанські кашкети, кепки "уточки", чоловічі берети, фетрові циліндри з високою тулією, міліцейські картузи, брилі і широкополі крохмалені дамські капелюхи.

В кінці цього роману всі помирають: чи то від кохання, чи від "наколотих" апельсинів, вивезених на сцену на тачках імпровізованими Адамом та Євою у відповідних костюмах.

І вже потім на подіумі з'являється бог, творець і винуватець цього дійства Олексій Залевський. Маестро поглядає через маленькі круглі голографічні окуляри, шкіриться і повертається "в сад".

Усі фото Дмитра Ларіна

Місце проведення - "Мистецький Арсенал", м. Київ, вул. Лаврська, 12-14

Читайте також репортаж на сайті TabloID Депутатка Тимошенко, Віктюк і Пономарьова вийшли на Fashion Week

Реклама:

Головне сьогодні