Тест

Фільм українського режисера отримав гран-прі "Кіношоку"

Про це повідомляє прес-служба компанії –дистриб’ютора "Артхаус Трафік" у понеділок.

Це вже друга перемога фільму після тріумфу в Локарно, звідки режисер трохи більше місяця тому відвіз "Срібного леопарда".

Як зазначається на сайті самого фестивалю, нагороду також здобув фільм Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь". Журі Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії присудило стрічці нагороду "За поетичну магію і магічний реалізм".

Журі програми "Межі шоку" - кінокритик Зара Абдуллаєва і режисери Маріус Івашкевічус і Андрес Пуустусмаа - обрали переможця серед 23 картин з Росії, України, Латвії, Естонії, Литви, Киргизії, Грузії, Казахстану, Великобританії та Китаю.

Також в конкурсі короткого метра брав участь український фільм "Метелик" Максима Буйницького. Підбірка короткометражок "Україна Гудбай" брала участь у конкурсі альманахів "Омнібус".

Кадр з фільму "Ядерні відходи"

[L]23-хвилинна стрічка "Ядерні відходи" повністю знята в Чорнобилі та Прип'яті. Це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження.

Фільм є частиною українського кіноальманаху "Україна Гудбай" компанії "Артхаус Трафік", що стартує в українському прокаті 1 листопада 2012 року.

Головний приз фестивалю - "Золоту лозу" - отримав фільм "Небеса моя обитель. Парізод".

Приз за найкращу чоловічу роль отримав Володимир Свірський (фільм "У тумані"), за жіночу - Яніна Лапенскайте (фільм "Замок сплячих метеликів").

Найкращим продюсером країн СНД і Балтії за версією "Кіношоку" став Тимур Бекмамбетов.

Найкращим оператором був визнаний Олександр Симонов ("Я теж хочу"). Фільм "Самотній острів" переміг у категорії "Найкращий сценарій". Найкращим режисером став Заза Урушадзе ("Опікун").

Відкритий фестиваль кіно країн СНД і Балтії "Кіношок", проходив в Анапі з 15 по 23 вересня.

"Українська правда. Життя"