Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі презентували в Києві. Відео

— 5 жовтня 2012, 17:07

У Києві презентували унікальне видання - Біблію, ілюстрації до якої понад півстоліття тому створив Сальвадор Далі.

Видання презентується в музеї "Духовні скарби України" в рамках виставки "Книга на всі часи", яка представляє понад 40 релігійних видань у коштовних окладах із приватних колекцій і яка триватиме до 18 жовтня.

Вартість одного примірника - близько $5 тисяч, передає телеканал "24".

Кожна книга має свій порядковий номер та прикрашена унікальним поєднанням коштовних каменів, один із яких – діамант у чотири карати, а решту обиратиме замовник.

Наразі надруковано 10 перших "пілотних" екземплярів книжки. Усього в планах – видати 500 примірників унікальної Біблії.

PR-менеджер харківського видавництва "Клуб сімейного дозвілля" Іван Лопатченко до презентації розповів газеті "День", що це видання – ручна робота.

"Це унікальний фоліант ручної роботи. Він складається з 900 сторінок і містить текст Старого й Нового Завітів. Літографії Далі видрукувані за допомогою найточніших сучасних технологій передачі кольорів. Обкладинка зроблена з натуральної шкіри, покрита позолоттю й інкрустована коштовним камінням: діамантами, рубінами, аметистами, малахітом. Виготовляли цей твір мистецтва друкарі, палітурники і ювеліри з трьох країн: Німеччини, Чехії й Словаччини".

Сальвадор Далі проілюстрував ключові сюжети Біблії ще в 1967 році, а в цілому вийшло 105 літографій.

Ілюстрації до Священного писання – одна з наймасштабніших робіт художника. Вона була виконана на замовлення італійського мільярдера Джузеппе Альбаретто, з яким Далі познайомився у 1956 році, коли родина Альбаретто відпочивала на Коста-Браві, неподалік від дому художника.

Джузеппе Альбаретто як ревний католик сподівався, що робота над ілюстраціями до Біблії змусить Далі навернутися до релігії. Художник узявся за цей сміливий проект із ентузіазмом. Далі використовував змішану техніку (акварель, туш, гуаш, пастель, олівець), а також літографію. Роботи мають розміри: ширина близько 48 см, висота приблизно 35 см.

Спеціальний комплект Священного писання, прикрашений білою шкірою й золотом, прийняв у дарунок Папа Римський.

На початку 1990-х рр. Біблію з ілюстраціями Далі видали в Німеччині. Торік фоліант з'явився в Чехії, згодом – у Словаччині. На даний час екземпляри цієї Біблії прикрашають бібліотеки президентів і керівників духовенства цих країн, а також Папи Бенедикта XVI.

Україна є п'ятою країною в світі, у якій видано Біблію з ілюстраціями Далі. Права на відтворення ілюстрацій екстравагантного художника були придбані у власника літографій – колекційного дому Альбаретто. Ексклюзивними правами на видання російськомовного варіанта Біблії з ілюстраціями Далі володіє "Клуб сімейного дозвілля".

Друкуватимуть Біблії на замовлення і до кожної видаватимуть паспорт. Оформити замовлення можна на www.bibledali.com.ua.

Гортають Біблію на виставці у рукавичках - повідомляє "Перший національний"

Організатори акції кажуть, що частина отриманих від реалізації коштів буде спрямована на створення соціальних і культурних проектів, а також на підтримку видань молодих письменників.

Перші екземпляри Біблії отримають у подарунок провідні музеї України й визнані меценати нашої країни. Також, за традицією, започаткованою європейськими країнами, перший примірник видання отримає глава держави, зазначається у прес-релізі.

Реклама:

Головне сьогодні