National Geographic обрав кращі фото 2012-го

Названо переможців фотоконкурсу від National Geographic 2012.

Цього року на конкурс було подано 22 000 аматорських та професійних фотографій з понад 150 країн світу. При виборі переможців група експертів оцінювала якість знімків і творчий підхід фотографів.

Фотографи змагалися у трьох категоріях: люди, природа та місця. Світлини оцінювало професійне журі, що складається з фото-експертів та професійних фотографів.

Гранд-прі конкурсу складає 10 тис. доларів.

1-ше місце у категорії "Природа" отримало фото тигриці Бусаба, що мешкає у зоопарку Khao Kheow Open Zoo у Таїланді.

Фотограф Ешлі Вінсент розповідає, що він фотографував тварину декілька десятків раз, перш ніж вийшло таке незвичне фото. "Врешті, мені вдалося "упіймати" її, коли вона зтряхувала воду після купання у басейні", - каже він.

Похвальні відгуки в категорії "Природа" здобули і ці світлини:

Фотографія зроблена в Індонезії Фотограф - Франциска Харліяндо
Коричневий дикий ведмідь порпається у землі. Аляска. Фото Джейсона Чінга
Льодовик на східному узбережжі Ісландії
Лисиця полює на мишу, Вайомінг (США). Фото Майкл Істман

Вибір глядачів в категорії "Природа" дістався самці гепарда Малаіка, що мешкає в заповіднику Масаї-мара. Цю тваринку знають усі, бо вона має звичку стрибати на автомобілі, які навідуються до заповідника.

1-е місце в категорії "Місця". Гора Маттерхорн висотою 4478 метрів при світлі повного Місяця. Фотограф Ненад Салджик.

Похвальний відгук отримало фото Ейфелевої вежі на тлі зимового похмурого ранку. Фото Swari Wonowidjojo.

Глядацький приз отримало фото ескімосів, які відламують шматки криги від айсбергу, аби дістати свіжої питної води.

Фото Адам Кош

1-е місце в категорії "Люди". Кенійським жінкам у кінці робочого дня дозволяється поборсатися у смітті. Фото Міках Альберт.

Схвальний відгук отримала світлина Венделла Філліпса. Він зняв індонезійський реабілітаційний центр "Yayasan Galuh". У ньому проживають більше 250-ти психічно хворих пацієнтів. Більшість із них - із бідних сімей. Лікування захворювань шкіри - єдина допомога, яка надається у центрі на сьогоднішній день. Третина пацієнтів закута у кайдани, бо є небезпечними для інших.

Схвальний відгук дістала і фотографія рибалки на палях. Цей метод використовують лише на Шрі-Ланці. Фото Ульріх Ламберт.


Вибір глядачів - фотографія Kai-Otto Melau. Учасники змагань прямують відомим маршрутом дослідника Руаля Амундсена на гірському плато Хардангервідда у Норвегії.

Українська правда. Життя за матеріалами National Geographic.

Реклама:

Головне сьогодні