Художниця з Аргентини отримала літературну премію Астрід Ліндгрен. Фото

— 26 березня 2013, 17:48

У список претендентів на нагороду за 2012 увійшли 207 авторів та ілюстраторів з 67 країн, повідомляє Дзеркало тижня.

Журі визнало, що саме Ісоль заслуговує премії, оскільки вона "створює дитячі книги з точки зору дитини", її роботи "повні енергії і яскравих емоцій" і "навіть темні сторони життя вона висвітлює з гумором і легкістю".

Марісоль Місента почала працювати як автор та ілюстратор в 1997 році, випустивши книгу про малюка, який побачив чимало спільного між самим собою і собакою. Її роботи опубліковані в 20 країнах світу.

Критики відзначають, що особливість стилю Ісоль - прагнення передати розповідь за допомогою малюнка - щирого, але часто іронічного. У 2000-2005 роках вона створювала щотижневий малюнок для популярної аргентинської газети "Clarín".

Премія імені Астрід Ліндгрен - міжнародна нагорода в галузі дитячої літератури, заснована шведським урядом у 2002 році на честь знаменитої шведської письменниці, автора "Карлсона, який живе на даху" і тетралогії про Пеппі Довга панчоха.

Премія складає 5 млн. шведських крон (майже 600 тисяч євро) і є одним з найбільших призових фондів для літераторів.
Лауреатами стають автори, ілюстратори і оповідачі, чиї роботи "відображають дух Астрід Ліндгрен". Минулого року лауреатом став нідерландський письменник Гуус Куійер.

Реклама:

Головне сьогодні