Тест

Новохатько вважає, що Троїцькому потрібно дати час проявити себе

Так вважає міністр культури України Леонід Новохатько, якого цитує Укрінформ.

"Театр опери і балету для дітей та юнацтва в абсолютному підпорядкуванні і фінансовому забезпеченні київської міської влади. І кадрове рішення - це рішення міської влади. На сьогодні через те, що сам митець, новий керівник театру, є знаною людиною, мені важко заперечувати проти цього призначення. Я думаю, що треба дати час йому в цій ситуації, що є, проявити себе. Я хотів би вірити, що Влад Троїцький, творча людина, проявить себе як менеджер", - сказав Новохатько.

Він додав, що Троїцький має великий менеджерський досвід, зокрема в організації фестивалю "ГогольФест", і до того ж "сьогодні перша особа в театрі не завжди сама є головним режисером усіх вистав, вона організовує процес" і часто запрошує режисерів звідусіль.

Новохатько погодився, що міністр культури може мати вплив на ситуацію, "але для цього він повинен мати підстави".

"На сьогодні ж є тільки кадрове призначення. Подивимося. Він іще нічого не зробив", - додав міністр.

Як відомо, частина трупи Київського муніципального театру опери і балету для дітей виступила проти призначення Владислава Троїцького художнім керівником театру.

Зокрема, у прес-релізі, надісланому на адресу редакції йдеться, що колектив вимагає "негайно скасувати незаконний наказ про затвердження пана Троїцького на посаду".

В свою чергу, конфлікт у Київському муніципальному театрі опери і балету для дітей виник через непорозуміння.