"Коктебель Джаз Фест" переїздить в Одеську область

— 10 червня 2014, 15:34

Він стартує у же 11-го вересня і триватиме до 14-го числа. Новими локаціями фестивалю стануть узбережжя селища Затока і Аккерманська Фортеця в Білгород-Дністровському.

Як зазначають організатори фестивалю, відкрита Open Stage розміститься на узбережжі селища Затока і цього року стане не тільки майданчиком для презентацій нових музичних імен і проектів. На Open Stage проходитимуть активності фестивалю сучасного мистецтва ARTISHOCK, кінопокази, еко-програми та ін

Майданчик, з якого 12 років тому і починалася історія фестивалю "Джаз Коктебель", перетворюється в окрему подію - Voloshyn Jazz Weekend, який пройде в Києві з 19-го по 21-е вересня. Куратором проекту виступить ведучий Волошинської сцени фестивалю Олексій Коган.

За словами президента фестивалю Лілї Млинарич, цього року фестиваль зміниться у відповідності з новими завданнями і викликами.

"Атмосфера, якою славиться Koktebel Jazz Festival буде новою, але незмінно цікавою і такою, що запам'ятовується. Крім моря, у фестивалю з'явиться ще одна неймовірна "пам'ятка" - Фортеця. На її території і розташується головна сцена фестивалю - Nu Jazz Stage", - розповіла вона.

Як відомо, раніше свою дисколацію змінив музичний фестиваль "Казантіп", який проходив в Криму у селі Поповка. Він переїхав до нового чорноморського курорту в Грузію, місто Анакліа. Свято музики розпочнеться з 20-го по 30-те серпня. Головні події фестивалю відбудуться 23 серпня - Апофеоz #1 та Апофеоz #2 - 30 серпня.

Пізніше, на своїй сторінці у Facebook, президент фестивалю Микита Маршунок написав, що Росія просить молодіжний музичний фестиваль "КаZантип" повернутися до Криму і врятувати Крим "від повнісінького провалу туристичного сезону".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні