Музичний тиждень: новий альбом Pink Floyd, фільм про Джимі Хендрікса і програш бразильців через Міка Джаггера

Також у випуску: власна радіостанція "Ляпісів", 12.000 рок-концертів на YouTube, короткометражка Брюса Спрінгстіна, нове від Woodkid, Interpol, alt-J, Submotion Orchestra, Джессі Уейр, лідера The National, Пола Маккартні, Софі Віллі і Black Balloon.

Новий альбом Pink Floyd

Це не сон. Легендарний гурт Pink Floyd справді готує перший альбом за 20 років. Наразі маємо офіційне підтвердження. Альбом називатиметься "The Endless River", вихід заплановано на жовтень 2014.

Він базуватиметься на матеріалах, записаних у 1994 році Девідом Гілмором (гітара), Ніком Мейсоном (барабани) і Ріком Райтом (клавіши, нині покійний), але не включених до попереднього студійника "The Division Bell".

Гурт підтвердив, що альбом складатиметься, в основному, з інструментального ембієнту, в записі брали участь усі троє згаданих учасників Pink Floyd. Один із засновників Роджер Уотерс до запису не причетний.

Співавтором текстів стала Поллі Семсон, дружина Девіда Гілмора. Продюсери – Девід Гілмор, Філ Манзанера, Youth (Мартін Гловер з The Orb, з якими Гілмор випускав спільний альбом). Також маємо перше фото зі студії:

Робота над альбомом триває, нові деталі обіцяють оголосити наприкінці літа.

Чому бразильці програли 7:1

Значна частина бразильських футбольних фанів переконана, що в нещодавному епічному програші у матчі з Німеччиною винен... вокаліст The Rolling Stones.

Справа в тому, що Мік Джаггер був присутній на стадіоні і вболівав за Бразилію разом із своїм бразильським сином Лукасом. А тепер подивіться розклад попередніх футбольних активностей артиста:

  • 2010 рік, Англія – Німеччина, 1:4. Вболівав за Англію.
  • США – Гана, 1:2. Вболівав за США.
  • Бразилія – Голандія, 1:2. Вболівав за Бразилію.
  • 2014 рік, на концерті в Лісабоні заявив, що вболіватиме за Португалію – вона одразу ж вилетіла з чемпіонату.
  • Передбачив перемогу Італії над Уругваєм – італійці програли 1:0.

Бразильський телеканал R7 вже назвав Джаггера "Ангелом Страшного Суду" і порадив добровільно здати футболку їхньої збірної. Такі справи.

"Ляпис Трубецкой" запустили власне інтернет-радіо

Білоруські герої "Ляпис Трубецкой" представили інтернет-радіостанцію "Радио Lyapis Crew", присвячену власній творчості.

24 години на добу за вказаним посиланням звучатимуть пісні "Ляпісів" і кавери у виконанні "Бумбокс", "Серебряная свадьба", Dubioza Kolektiv, Noize MC, "Кирпичи", "НОМ", Басти та інших. Також можна буде потрапити на ска та реггі-композиції з особистих архівів учасників гуту і навіть на вірші фронтмена Сергія Міхалка.

Нагадаємо, гурт "Ляпис Трубецкой" припинить своє існування 1 вересня 2014 року. Сергій Міхалок вирішив розпустити колектив, не дочекавшись його 25-річчя. Прощальний концерт на київському стадіоні "Динамо" відбудеться 26 серпня (придбати квитки).

Фільм про Хендрікса

З'явився трейлер художнього фільму "All Is by My Side" про великого гітариста-віртуоза Джимі Хендрікса. Схоже, Andre 3000 з гурту OutKast чудово вжився в роль.

12.000 рок-концертів на YouTube

Редакція сайту MusicVault.com поповнила свій YouTube-канал дивовижними знахідками – 12.000 раритетних концертних записів The Rolling Stones, Sex Pistols, The Who, AC/DC, R.E.M., Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Korn, U2, Dave Matthews Band, Rammstein, Френка Заппи, Боба Ділана, Джеймса Брауна, Лу Ріда, Патті Сміт, Арети Франклін та багатьох інших класиків. Дивитись – не передивитись.

Короткометражка Брюса Спрінгстіна

Американський рок-ідол Брюс Спрінгстін зняв свій перший короткометражний фільм "Мисливець невидимої гри" ("Hunter Of Invisible Game") і сам зіграв у ньому головну роль – чоловіка, який пережив апокаліпсис, і бореться за існування в новому світі.

Якщо простіше – це 10-хвилинний кліп на однойменну пісню з альбому Спрінгстіна "High Hopes", який вийшов у січні 2014.

Наостанок – кілька нових треків

Цього тижня вартих уваги новинок з'явилось багато.

Море і Interpol. Така комбінація. Кліп на перший сингл до майбутнього альбому "El Pintor", який вийде 8 вересня. Тим часом, гурт продовжує успішно проводити літо на фестивалях від Optimus у Португалії, Werchter у Бельгії і ATP в Ісландії до Open'er у Польші.

alt-J експериментують зі стилем і звучать все цікавіше і цікавіше.

Свіже відео вишуканої британки Джессі Уейр, у голос якої неможливо не закохатись.

Новий кліп електронних чарівників з Ісландії GusGus, які планують виступити в Києві 9 листопада.

Американці такі американці. Дух суворого фольклору зі скрипкою і акустичною гітарою знайшов своє втілення у спільній роботі лідера гурту The National Метта Бернінгера і Ендрю Бьорда для серіалу "Поворот" ("Turn").

The Golden Age is over. Неповторний Woodkid завершує епоху дебютного альбому "The Golden Age" однойменним кліпом на 10 хвилин. Як завжди, знімав сам. Як завжди, вийшло епічно, красиво, чуттєво. Будемо сподіватись на нові творчі звістки від артиста якомога скоріше.

Новий кліп Пола Маккартні можна вважати грою під назвою "знайди Джонні Деппа". Хто перший помітить відомого актора – той переміг.

Чуттєві британські електронщики Submotion Orchestra, які вже радували українців на ДжазКоктебелі та сольному концерті в Києві, представляють новий чарівний трек.

Артистка з українським і грузинським корінням Софі Віллі виклала на SoundCloud чи не найчарівнішу пісню зі свого нещодавнього альбому "Dress".

Кияни Black Balloon, які раніше були лише акустичним гуртом, зібрали електричний склад, записали сингл і запрошують усіх небайдужих до молодої української музики на перший великий концерт: 13 липня, клуб "44", 19:00, вхід вільний.

Реклама:

Головне сьогодні