Тест

Нарізка згадок про Україну зі світового кіно та серіалів. Відео

Відео охоплює 56 років світового кінематографу та містить вирізки з 89 фільмів, де якимось чином згадується Україна, пише Inspired. На думку Андрія, ця робота дозволить побачити, як змінювався образ України у світовому кінематографі впродовж останніх півстоліття, а також якою саме наша країна видається американським сценаристам та суспільству.

"Ми знімаємо різні ролики, рекламуючи Україну. Ми пишемо різні звернення, петиції, прохання до представників Західного світу. Ми хочемо, аби Західний світ нас спробував побачити, зрозуміти. Але ж ми поняття не маємо, що вони про нас думають і якими вони нас уявляють. Щоразу, як іноземець чує слово Україна, або український, у нього\неї в голові випливає одна з картинок, які ви можете побачити у цій нарізці", - каже він.

Сцени з усіх фільмів Андрій впорядкував за роком випуску фільму, таким чином дослідники та зацікавлені зможуть відслідкувати видозміну стереотипу про Україну.

"У цьому фільмі-досліді можна побачити не тільки те, якию Україну уявляють на Заході, а і те, над чим нам варто працювати, що потрібно змінити у нас самих", – каже він.