Музичний тиждень: відео з концерту "Океан Ельзи", український день Koktebel Jazz Festival, патріотичні виступи Дорна і Джамали

Також у випуску музичних новин України і світу: акустичний тур Жені Галіча з O.Torvald, міні-альбом і концерт Луї Франка, Бен Фрост у Києві, новий альбом лідера Bloc Party і нова музика на вихідні (Nick Mulvey, Jessie Ware, Submotion Orchestra, Bastille).

Той день: "Океан Ельзи" на "Олімпійському"

Інтернет-журнал про музику і культуру Comma і продакшн Campfire Film представляють емоційний міні-фільм з концерту "ОЕ" на головному стадіоні країни. Красиві люди, вир щирих емоцій, драйв і неймовірне єднання, яке зараз так необхідне.

"Океан Ельзи" на "Олімпійському" (Київ, 21.06.2014) from Comma on Vimeo.

Український день Koktebel Jazz Festival 2014

Культовий фестиваль Koktebel Jazz цього року переїхав у Затоку, Одеська обл. Вже оголошена перша хвиля учасників – від молдаван Zdob și Zdub до перспективної британки Nadine Shah і гурту Get the Blessing (який, між іншим, заснували барабанщик і басист Portishead).

Але особливої поваги вартий той факт, що фест відкриється спеціальним українським днем. Перші підтверджені артисти: етно-хаос гурт "ДахаБраха" і поп-соул співачка Джамала. Далі буде.

Промінь світла

Попсовий конкурс "Новая волна" у Юрмалі осяяли патріотичні виступи Івана Дорна і Джамали. Спочатку Іван Дорн заспівав кавер на пісню Скрябіна "Танець пінгвіна", вдягнений у кофту з тризубом:

Пізніше Джамала заспівала "Beautiful" з репертуару Крістіни Аґілери, розпочавши з рядків "no war in the world, no war in Ukraine":

Наступного дня співачка виконала з одним із конкурсантів лемківську пісню "Ой, верше, мій верше", вдягнена у плаття з вишитим написом "Все буде добре":

Тур лідера O.Torvald

Запальний фронтмен українського поп-панк гурту O.Torvald Женя Галіч вирушає в акустичний тур. За місяць він відіграє "квартирники" під гітару в 20 містах України. На деяких концертах до нього приєднається барабанщик O.Torvald Саша Солоха. Приходьте слухати якісну українську музику.

Сольник лідера Esthetic Education

Бельгійський учасник видатного українського гурту Esthetic Education Луї Франк представив новий англомовний міні-альбом. Придбати EP "Twockers" можна на iTunes. Своє живе втілення ці та інші пісні отримають на концерті Франка 20 вересня в Зеленому Театрі.

До нас їде Ben Frost

Один з найважливіших авангардних композиторів сучасності Бен Фрост завітає до Києва з концертом. Подія запланована на 24 вересня в арт-центрі Closer (вул. Нижньоюрківська, 31). Facebook-зустріч концерту.

Бен Фрост ніколи не був в Україні, але в 2009 році випустив таємничий трек "The Carpathians" з виттям і риком вовків. Майбутній тур буде присвячений новому альбому "A U R O R A" – гучному, шумному, монотонному, непростому для сприйняття, але, за правильних умов, поглинаючому з головою. Це непроста музика, яка, проте, має шалений вплив на музикантів та меломанів по всьому світу. "Він звучить так, наче Арво Пярту пише аранжування Трент Резнор. Неймовірно", – вважають критики журналу The Wire.

Квитки надійдуть у продаж у понеділок. Кількість обмежена. Забронювати або замовити квиток можна вже зараз, написавши на [email protected].

Лідер Bloc Party анонсував альбом

Келе Окереке з британського гурту Bloc Party записав другий студійник "Trick". Реліз відбудеться 13 жовтня, поки маємо тізер. Хоча Bloc Party притримуються інді-рокового звучання, у власній творчості Келе надає перевагу танцювальній електроніці.

Нова музика на вихідні

Радимо звернути увагу на англійця Ніка Малві. Хлопець вчився писати пісні у Гавані, на Кубі, і в травні 2014 випустив дебютний альбом. Свіжий сингл з нього – перед вами.

Чаруюча Джессі Уейр представила свіжу пристрасну пісню. Співавторкою стала Ромі Медлі-Крофт з The xx (у пісні можна відшукати фірмові гітарні елементи цього гурту).

Атмосферу продовжує робота Submotion Orchestra.

Новий кліп улюбленців європейських дівчаток Bastille. У головній ролі – акторка Софі Тернер (Санса Старк з "Гри престолів")

Реклама:

Головне сьогодні