Україна фільтруватиме кіно з РФ. Вже заборонено "Білу гвардію" та "Піддубний"

— 29 липня 2014, 13:35

"Агенція ухвалила наказ щодо обов’язкового здійснення експертизи (перегляду) фільмів російського виробництва, що плануються до кінотеатрального прокату, на предмет відповідності національному законодавству", - йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства культури України, яке цитує "День".

Зокрема, під час засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів і у зв’язку із заявками на отримання прокатного посвідчення були переглянуті стрічки російського виробництва: фільм "Біла гвардія" (виробник "Кінокомпанія Нон-Стоп Продакшн", режисер С.Снєжкін) та фільму "Піддубний" (виробник "Студія ТРІТЕ", режисер Г.Огров).

На думку експертів, які переглянули ці фільми, вони визнані такими, що "демонструють зневагу до української мови, народу та державності", а "окремі факти спотворені і переписані на користь Росії".

В умовах інформаційної війни та з огляду на захист національних інтересів в інформаційно-культурному просторі було ухвалено рішення про невидачу даним фільмам прокатних посвідчень.

Реклама:

Головне сьогодні