У Росії "Ляпису Трубецкому" заборонили співати "Воины света". Відео

— 29 серпня 2014, 15:07

Та ще до початку виступу Сергія Міхалка і компанію перевірили на наркотики та заборонили виконувати пісню "Воины света", яка стала своєрідним саундтреком Майдану. Про це пише "Фонтанка.ру".

"Ляпісів", які потягом з Києва приїхали до Санкт-Петербургу на платформі зустрічали поліцейські.

Інтерес до групи МВС проявило після анонімного дзвінка на "02". Невідомий повідомив про місця в двох купе, пасажири яких, за його відомостями, перевозять наркотики.

На названих місцях їхали трубач "Ляпіса" Владислав Сенкевич, віджей Олександр Галушко, його брат Іван родом з Донецька і дівчина Олена. Вона до групи взагалі ніякого відношення не мала.

"Ляпис Трубецкой"мав "теплий" прийом у Санкт-Петербурзі

Решту пасажирів поїзда випустили, склад відігнали на запасні шляхи. Перевірка зайняла майже три години. В результаті ніяких наркотиків не знайшли. Наостанок поліцейські вибачилися і попросилися аби їх запросили на виступ.

Та наркотичний рейд був не єдиним сюрпризом для Міхалка та його колективу. Як з'ясувалося, гурту заборонили виконувати пісню "Воины света".

"Чиновники висловили стурбованість піснею "Воины света". За їх уявленнями, це гімн "євромайдана", і групі настійно рекомендовано не виконувати її в Петербурзі", - уточнив представник клубу, де мали виступати білоруси.

"Ляпис Трубецкой" до останнього тримав у секреті, чи виконає цю пісню. Однак предаставник артистів зауважив, що якщо "воїнів" і не буде, то лише через повагу до клубу.

"Ми не хочемо, щоб у нього були неприємності. Ми розпадаємося, а заклад, сподіваюся, залишається", - пояснив речник гурту.

Зрештою, Сергій Міхалок дотримав слова, даного організаторам - глядачі пісню "Воины света" на концерті дійсно не почули. Проте вони заспівали її самі.

До слова, навколо концерту "Ляпісів" був неабиякий ажіотаж. До концерту і під час нього працювали 60 поліцейських і 40 охоронців. Був навіть анонімний дзвінок про закладену вибухівку.

Реклама:

Головне сьогодні