Музичний тиждень: нові альбоми "Братів Гадюкіних" та екс-лідера "Ляпис Трубецкой", "Крихітка" на ГогольFestі

Також у випуску: хоробра Діана Арбеніна, альбом U2, головний хіт цифрової епохи, The Cure переспівують Маккартні, новий старий Боуі, рекорд Metallica, нові роботи українців Cepasa і Alloise, а також Луї Франка, Джека Уайта, Джессі Уейр, Деймона Албарна, SBTRKT, Death From Above 1979.

"Брати Гадюкіни": Made in Ukraine

Культові українські рокери "Брати Гадюкіни" представили перший альбом за майже 20 років. І перший після смерті фронтмена Сергія "Кузі" Кузьминського в 2009-му. Студійник "Made In Ukraine" можна скачати на сайті "Гадів" або безкоштовно, або переказавши кошти на рахунок "Волонтерської сотні".

Послухати альбом онлайн можна просто тут і зараз.

"Шанувальників чекає зустріч з більш дорослими Братами, але, звичайно нікуди не ділась знайома кожному "фірмова" манера виконання та насичений різнобарвний саунд. Альбом буде витриманий в кращих традиціях групи – mix українського Rhythm & Blues, гуцульського reggae, львівського шансону і міцних актуальних текстів".

У листопаді "Гади" зіграють у Львові, Тернополі, Хмельницькому, Харкові, Дніпропетровську та Одесі.

Пост-Ляпіс

1 вересня монументальний гурт білоруського культурного опору "Ляпис Трубецкой" розпався надвоє. Музиканти і другий вокаліст Павло Булатніков тепер називаються просто "Трубецкой", а Сергій Михалок сформував нову команду Brutto.

"Трубецкой" почали з переспіву невиданої пісні "Ляпіса" – "Ласточка". Наживо вони виконуватимуть як новий матеріал, так і "переосмислені" треки попереднього гурту. Перший концерт "Трубецкого" у Києві відбудеться 26 жовтня в клубі "Юність".

Тим часом у ніч на п'ятницю 12 вересня Сергій Михалок і гурт Brutto вже презентували перший альбом "Underdog", послухати його можна тут і зараз:

За творами обох гуртів зрозуміло, які протиріччя призвели до розпаду. "Трубецкой" перейшов на світлу, позитивну сторону сили, а Brutto – на жорстку. Кого більше полюбить публіка – покаже час.

Живі душі

Нарешті розпочався ГогольFest 2014 – бурхливий 11-денний осередок мистецтва на механічному заводі на Видубичах (вул. Інженерна 7В).

Зокрема 19 вересня відбудеться прем'єра психо-вистави від королів трешу "Хаммерман Знищує Віруси" спільно з Dakh Daughters, а 20 вересня на різних сценах виступлять "Крихітка" та гаражні панки Sonic Death. Деталі цих та інших найцікавіших заходів фестивалю читайте на Comma.com.ua.

Хоробра Арбеніна

Адекватним російським музикантам, які критикують загарбницькі настрої, сьогодні все складніше виживати на рідній землі. Ось і гурту "Ночные снайперы" перешкоджають проводити концерти, але Діану Арбеніну цим не спинити. Про це вона заявила у спеціальному відеозверненні.

Жінка з правильною принциповістю, якої не вистачає більшості російських музикантів-чоловіків.

U2 + Apple = зненацька

9 вересня під час презентації нових продуктів компанії Apple гурт U2 без попереджень "злив" у мережу новий альбом "Songs Of Innocence". Причому абсолютно безкоштовно – потрібно лише бути користувачем iTunes. До альбому увійшло 11 нових пісень. Більше розкажемо у детальній рецензії наступного тижня.

Головний хіт цифрової епохи

Британська організація Official Charts Company підготувала рейтинг найпопуляніших цифрових синглів за всі роки фіксування онлайн-продажу в Британії. Лідером впевнено став Фарелл Уільямс із треком "Happy", який менш ніж за рік скачали близько 1.62 млн разів – і це лише дані легальних скачувань з сертифікованих сайтів.

Цікаво, що другу сходинку посіла "Blurred Lines" Робіна Тіка, яку також спродюсував Фарелл, а шосту – Daft Punk "Get Lucky", також записана за участю Фарелла. Це робить хлопця просто унікальним хітмейкером, здатним впливати на маси як ніхто інший і робити їх happy.

Ода Маккартні

Доки сучасні хіти на кшталт "Happy" швидко зношуються і тьмяніють, деякі поп-пісні, здається, житимуть вічно. Не злічити всіх переспівів The Beatles та Пола Маккартні, аж ось готується ще одна збірка каверів, зате яка!

Для альбому "The Art of McCartney" витвори легендарного Бітла виконали класики Боб Ділан, Віллі Нельсон, Бі Бі Кінг, Роджер Долтрі з The Who, Брайан Вілсон з Beach Boys та інші, а також сучасники, серед яких Джеймі Каллум на Owl City.

Реліз відбудеться 17 листопада. Тим часом, The Cure виклали відео зі своїм кавером. За клавішами молодший син Маккартні, Джеймс.

Новий старий Боуі

Девід Боуі відсвяткує 50-ліття кар'єри збіркою найкращих пісень "Nothing Has Changed" на 3х дисках. Там буде все, від дебютного синглу "Liza Jane" і хітів "Ziggy Stardust" і "Let's Dance" до реміксів авторства Pet Shop Boys і Джеймса Мерфі з LCD Soundsystem. Родзинкою релізу стане зовсім нова пісня "Sue (Or In A Season Crime)". Усе це надійде в продаж 17 листопада.

Metallica там, Metallica тут

Metallica з'явилась у новій Книзі Рекордів Гіннеса як перший гурт, що дав концерти на всіх семи континентах Землі протягом року.

Досягнення відбулось завдяки звичному насиченому турне, а також спеціальному концерту Metallica в Антарктиці в грудні 2013 для 120 фанів, яких музиканти привезли з собою, та кількох пінгвінів, які могли підслухати шоу десь поруч, адже для пінгвінів навряд передбачили пільги на квитки.

Нові пісні та кліпи

Блискуча, медитативна й меланхолійна робота від Луї Франка, екранізована його братом Алексом.

Київський електронщик Cepasa наслухався SBTRKT і Джеймса Блейка і видав перший сингл до майбутнього другого альбому "Nove".

Наступними естафету українських прем'єр приймає електропоп-проект Alloise.

Джек Уайт наживо зі старовинного французького замку Шато де Фонтенбло. Джек виконує "The Same Boy You've Always Known" і "Entitlement" зі свого нещодавного сольника "Lazaretto".

Прекрасна й чуттєва Джессі Уейр, як завжди, про кохання. Кліп зняв режисерський дует Tell No One, який минулого року отримав Золотого Льва у Каннах за короткометражку "Метаморфози".

Щирі ритми від легендарного нігерійського барабанщика Тоні Аллена для альбому "Film of Life", що вийде у жовтні. По суті, це один з численних продюсерських та співавторських проектів Деймона Албарна, який і співає у цій пісні.

А ось, до речі, і згаданий SBTRKT. Новий альбом електронщика у масці "Wonder Where We Land" з'явиться в продажу 29 вересня.

Дівчина, бас-гітара, скейт, рок-н-ролл і Death From Above 1979.

Реклама:

Головне сьогодні