Музичний тиждень: благодійний концерт Вакарчука на 400 тис. грн, культурні лекції у Києві та інше

Також у випуску музичних новин: до нас їде Everlast, понад 20 світових зірок у кліпі BBC, B.B. King хворіє, Muse у студії, концертний фільм Depeche Mode, розпад Crystal Castles, нове-спільне від Фаррелла Уільямса і Daft Punk, Білл Мюррей співає Боба Ділана, лайв Moderat.

Творчий вечір Святослава Вакарчука

5 жовтня лідер гурту "Океан Ельзи" дав благодійний концерт у Києво-Могилянській Академії. За один вечір Святослав Вакарчук зібрав 426 тис. грн, з яких 107 тис. піде на закупівлю 80 аптечок для бійців на сході України, а 319 тисяч – на створення аудиторії дистанційного навчання, аби студенти, в тому числі з Криму та Донбасу, мали доступ до лекцій, семінарів та веб-конференцій Могилянки.

На концерті Вакарчук у супроводі Олексія Саранчина (рояль) та В'ячеслава Крушельницького (гітара) виконав не лише пісні "ОЕ", а й трохи світової класики. Додаємо сетлист і повний запис виступу.

1. Під облачком (лемківська народна)
2. Blackbird (The Beatles)
3. Gee, Baby, Ain't I Good to You (The King Cole Trio)
4. 'Round Midnight (Телоніус Монк)
5. Moon River (Генрі Манчіні, Джонні Мерсер)
6. Не можу без тебе
7. Відпусти
8. Без бою
9. Друг
10. Така, як ти
11. Дякую
Біс
12. Не питай

Культурні лекції в Києві

"Культурний проект" розпочав новий цикл лекцій "Крос-культура". Це 80 вечорів від найкращих лекторів, 4 напрямки по 20 лекцій: музика, література, образотворче мистецтво, філософія. Від модернізму на зламі 19-20 століть до сучасних актуальних хвиль.

Усі деталі та демократичні розцінки на це море натхнення дивіться на Comma.

Everlast

Через 2 роки після минулого візиту Ерік Шроді, більше відомий як Everlast, повертається до Києва, аби повторити успіх, а може й перевершити.

Чесна акустика від знаменитого Еверласта. 8 листопада, клуб "Юність" (вул. Артема 37-41). Купити квитки.

Зіркове відео BBC

Британські медіа-магнати BBC запустили комплексний проект BBC Music аби підтримувати молоді таланти на ТБ, радіо та в інтернеті. Зокрема запущена схема залучення початкових шкіл Британії до класичної музики.

Українські телеканали, а вам таке під силу?

На цьому BBC не зупинились і зняли промо-відео BBC Music за участю понад 20 відомих на весь світ музикантів.

Кріс Мартін з Coldplay, Флоренс з Florence and the Machine, Елтон Джон, Дейв Грол з Foo Fighters та ще понад 20 відомих на весь світ музикантів різних поколінь виконали хіт 1966-го року The Beach Boys "God Only Knows".

B.B. King хворіє

Легенда блюзу Бі Бі Кінг відмінив вісім концертів через зневоднення та виснаження. У лікарню він потрапив 3 жовтня одразу після концерту в Чікаго.

Зазначимо, що 89-річний музикант також хворіє на діабет, але й досі не збирається відмовлятись від сцени: "Пенсія? Я готовий піти лише тоді, коли мене покличуть з небес". Бережіть себе, пане Кінг.

Muse. Незабаром.

Один з наймасштабніших рок-гуртів Британії Muse повернувся до студії для фінальної сесії запису сьомого альбому. Випустити планують навесні 2015-го, щоб влітку очолити всі головні музичні фестивалі Європи.

Тим часом, днями "стукнуло" 15 років дебютному альбому Muse "Showbiz". Спеціальний матеріал про цей реліз із цікавими фактами та коментарями учасників гурту можна почитати за цим посиланням.

Концертний фільм Depeche Mode

Гурт Depeche Mode одним з перших довів, що заробляти можна не стільки продажами альбомів, скільки масштабними гастролями.

Ось уже три десятиліття їхні концерти є взірцем світової якості, тому реліз нового концертного фільму за результатами одного з кращих турів у кар'єрі – подія.

Тим паче коли режисером стає культова особистість Антон Корбайн, давній арт-директор гурту, зокрема автор їхніх лайвів "One Night in Paris" та "Devotional".

Новий лайв називається "Depeche Mode Live In Berlin" і вийде на DVD 17 листопада. Чекаємо. А поки – треклист, який складається з пісень останнього альбому "Delta Machine" та давніх хітів на всі часи:

1. Intro
2. Welcome To My World
3. Angel
4. Walking In My Shoes
5. Precious
6. Black Celebration
7. Should Be Higher
8. Policy Of Truth
9. The Child Inside
10. But Not Tonight
11. Heaven
12. Soothe My Soul
13. A Pain That I"m Used To
14. A Question Of Time
15. Enjoy The Silence
16. Personal Jesus
17. Shake The Disease
18. Halo
19. Just Can"t Get Enough
20. I Feel You
21. Never Let Me Down Again
22. Goodbye

Crystal Castles – усе

Нестримна вокалістка електропанк-дуету Crystal Castles Еліс Гласс підтвердила розпад гурту у твіттері: "Моє мистецтво і самовираження завжди були спробою щирості, співчуття до інших. З багатьох причин, професійних та особистих, я більше не вважаю це можливим у СС".

Далі Еліс планує займатись сольною кар'єрою.

Crystal Castles почали кар'єру в Торонто в 2004-му і швидко стали обговорюваними за рахунок вибухових лайв-шоу.

Велику базу прихильників дав їм тур на розігріві у Nine Inch Nails. Усупереч усім законам хаосу, за 10 років Еліс Гласс та Ітан Кат випустили разом цілих три альбоми – "/", "//", "///", але основним їхнім козирем завжди була концертна діяльність. Галаслива, хворобливо істерична, ефектна.

Нові пісні та відео

Спочатку Фаррелл Уільямс доєднався до Daft Punk і Найла Роджерса у створенні феєричної "Get Lucky", а тепер Daft Punk долучились до нового синглу Фаррелла "Gust of Wind" з альбому "G I R L", виданого у березні.

Вийшло не так круто, але на хвилі популярності минулої колаборації нова робота теж стане безперечним хітом продажу.

Для різноманіття та настрою – чудовий актор Білл Мюррей просто співає Боба Ділана. Нічого зайвого – тільки Білл, лавка і "Shelter From The Storm". Це сцена для фінальних титрів нового фільму з Мюрреєм "Святий Вінсент" про дружбу 12-річного хлопця та непривітного, здавалося б, сусіда-ветерана.

Наостанок – свіжий дощовий лайв від найкрутішого електронного гурту Європи – німців Moderat. Враження від їхнього виступу наживо можна почитати в детальному звіті з Berlin Festival 2014.

Наостанок

Сподіваємось, ви вже чули про проект Onuka, нове якісне ім'я на українській електронній сцені. Найближчої п'ятниці, 17 жовтня, відбудеться презентація дебютного альбому в концертному залі Sentrum. Приходьте підтримати український талант. Купити квитки.

Onuka – це соковита електроніка з вокалом Нати Жижченко (екс-Tomato Jaws) із залученням продюсерських талантів Євгена Філатова (The Maneken), тромбонів, валторни, бандури, флейти й електронної арфи.

Усі ці інструменти прозвучать наживо в Sentrum.

Назва проекту вшановує дідуся Нати – Олександра Шпенчика, видатного майстра-виробника музичних інструментів. Серед його найвідоміших робіт – реставрація кобзи, що належала Тарасу Шевченку.

Реклама:

Головне сьогодні