Названо переможця Букерівської премії

— 15 жовтня 2014, 11:29

Як йдеться на офіційному сайті премії, письменник отримав премію за військовий роман "Вузька дорога на далеку Північ".

Роман-переможець - шоста книга автора, який на думку багатьох, є одним із найкращих романістів Австралії. В романі йдеться про хірурга Дорріго Еванса, що працює у японському таборі для військовополонених на будівництві Тайсько-бірманської залізної дороги, яку також називають "дорогою смерті".

Журі описало книгу як "тяжкий рахунок за війну для тих, хто в ній опинився". Намагаючись зрозуміти поняття героїзму, книга виявляє мотиви особливої жорстокості і показує, що злочинці можуть так само бути жертвами, такими як ті, хто знущається над ними.

Батько автора був тим, хто вижив після японського табору, але не дочекався премії за книгу свого сина. Він помер наступного дня, після закінчення роману.

Премію авторові вручила дружина принца Чарльза, герцогиня Корнуольська Камілла.

Букерівська премія вручається з 1969 року. На премію можуть претендувати письменники з країн - членів Співдружності націй, а також громадяни Ірландії і Зімбабве.

Крім того, раз на два роки вручається міжнародний "Букер". Минулого року "Міжнародний Букер" отримала американська письменниця і перекладач Лідія Девіс.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні