Музичний тиждень: найкращий британський кліп 2014 з України та інше

Також у випуску: прем’єра киян DVOE, офіційний кліп Enter Shikari від режисера з Дніпропетровська, концерти Daft Punk на вінілі, прощальне шоу The Knife, нові пісні Девіда Боуі та Gang Of Four з Елісон Мосхарт, нові відео Pink Floyd, AC/DC, Coldplay, Івана Дорна, Ленні Кравіца, The Charlatans, Depeche Mode.

Найкращі британські кліпи

Днями в Лондоні вручали UK Music Video Awards – премії за видатні британські кліпи року. Згадаємо основних лауреатів.

Найкраще поп-відео: Paolo Nutini "Iron Sky". Екранізація надзвичайної анти-воєнної пісні, знята в Україні. Якщо досі не бачили і не слухали – дуже радимо.

Найкраще танцювальне відео: Disclosure "Grab Her". Молодий електронний дует вже кілька років тримається на хвилі успіху та ажіотажу.

Найкраще рок-відео: Throne "Tharsis Sleeps". Важкий рок живий, а з ним і стилістика коміксів.

Найкраще альтернативне відео: Atoms For Peace "Before Your Very Eyes". Гурт Тома Йорка з Radiohead за участю Флі з Red Hot Chili Peppers та інших збирався в якості експерименту і невідомо чи збереться колись знову.

Прем’єра гурту DVOE

Представляємо нове ім’я на українській сцені. Хоча якщо ви пам’ятаєте гурт Gorchitza, то обличчя будуть вам знайомі. Ольга Діброва (вокал, клавіши) та Артем Угодніков (ударні) зігрались саме у Gorchitza, але відчули справжню творчу свободу тільки зараз, у власному гурті DVOE. Разом вони роблять бадьору танцювальну електроніку.

"May" – їхній перший сингл. Випустити дебютний EP ця шалена парочка планує вже до кінця року. Танцюємо!

Український кліп Enter Shikari

Тим часом британські альтернативщики Enter Shikari показали перший сингл до нового альбому "The Mindsweep" (реліз 19.01.2015). Цікаво те, що кліп зняв молодий режисер з Дніпропетровська Олег Rooz, який раніше знімав концертні відео Enter Shikari, а також роботи для O.Torvald.

Концерти Daft Punk: поки тільки на вінілі

Електронний дует Daft Punk вже купу років не давав повноцінних концертів, а поки випускає свої кращі лайви на платівках.

Оновлене видання "Alive 2007" буде містити вініли з однойменним концертним альбомом, записаним у Парижі, а в якості бонусів – концерт у Бірмінгемі 1997-го року та буклет на 52 сторінки. Подарунок для меломанів та вініломанів надійде в продаж 22 грудня.

Нагадаємо, "Alive 2007" свого часу отримав премію "Греммі" як "Найкращий електронний альбом".

The Knife все

Впливові та дивакуваті шведські електронщики The Knife відіграли прощальний концерт 8 листопада на фестивалі Iceland Airwaves. "У нас нема зобов’язань продовжувати робити щось разом. Усе варто робити тільки заради веселощів", – прокоментували своє рішення учасники Олоф і Карін.

Згадати кращі моменти історії гурту можна у ретроспективі від інтернет-журналу Comma.

Інші нові пісні та кліпи

Coldplay присвятили нове офіційне відео всім, хто воював у Першій світовій. У ньому використані архівні кадри тих часів. Пісня "All Your Friends" увійшла в розширене видання альбому "Ghost Stories".

Іван Дорн випустив другий альбом "Randorn", а з ним і кліп на несподівану пісню. Для тих, хто в гуморі.

Офіційно вийшла платівка Pink Floyd "The Endless River", а на її підтримку – кліп на єдину нову пісню з вокалом Девіда Гілмора. Такий рідний і такий важливий голос. Присвята покійному клавішнику "флойдів" Ріку Райту. Про альбом окремо згадаємо наступного разу.

Ленні Кравіц запрошує на екскурсію по Нью-Йорку. Рокер народився в цьому місті, тож знається на цікавих місцинах.

Тим часом, виїхати на природу пропонують The Charlatans.

Девід Боуі у гонитві за новими вимірами повернувся до свого стилю з 90-их у авангардному бі-сайді до синглу "Sue (Or in a Season of Crime)".

Пост-панк гурт з Лідсу Gang of Four об’єднався з енергійною вокалісткою The Kills Елісон Мосхарт у пісні до альбому "What Happens Next" (реліз 24.11.2015).

Нічого не змінюється у світі AC/DC, тож фанам австралійського олдскулу прийдеться до смаку нова робота невгамовних 60-річних рокерів. Вже без ритм-гітариста Малкольма Янга, у якого нещодавно діагностували слабоумство.

Новий фрагмент майбутнього концертного фільму Depeche Mode.

Реклама:

Головне сьогодні