Кінофестиваль "Docudays UA" переїде з Ялти до Києва

— 28 листопада 2014, 13:28

"Мандрівний Docudays UA кілька років проходив у Ялті, але через переслідування і погроз арештів і викрадень в анексованому Російською Федерацією Криму всій команді громадської організації "Центр громадянської просвіти "Альменда", який є партнером фестивалю в Ялті, довелося переїхати до Києва. Наші партнери готували фестиваль і до останнього сподівалися провести його в рідному місті, але зараз це неможливо", - цитує програмного директора фестивалю Геннадія Кофмана "Інтерфакс".

За його словами, заплановані в Ялті покази відбудуться тепер в Києві з 1 по 15 грудня, вперше за 11 років існування мандрівного фестивалю.

Заступник голови "Альменда" Валентина Потапова зазначила, що покази фільмів та правозахисні та просвітницькі заходи пройдуть на декількох майданчиках у столиці.

Після кожного кінопоказу організатори запрошують глядачів на обговорення фільмів і тематичні дискусії про права людини в Україні з відомими правозахисниками і діячами мистецтва.

У програму мандрівного фестивалю Docudays UA увійшли фільми, які були продемонстровані в рамках міжнародного фестивалю про права людини 20-27 березня в Києві, зокрема фільми "Євромайдан. Черновий монтаж", "Кафе вояж" режисера Романа Бондарчука, "Хворісукалюди" Юрія Речинського, "Путінські гри" Олександра Гентелева.

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щорічно в останній тиждень березня в Києві. По завершенні фестиваль традиційно презентує найкращі фільми під час мандрівного фестивалю з жовтня по грудень. Вхід на всі кінопокази вільний.

Реклама:

Головне сьогодні