Музичний тиждень: зимова радість Pianoбоя, Джамала надихає переселенців та інше

Також у випуску музичних новин: Dakh Daughters і Антон Слєпаков переграють "Перкалабу", нова концертна програма "ДахаБрахи", новий рік у Малій опері, прем’єра міні-альбому українців Secret Avenue, ребус для кіноманів у кліпі Cruisr, нова пісня Coldplay, кліп Peace, музично-різдвяні привітання Сема Сміта, Леді Гаги та Тоні Беннетта.

Зимова радість Pianoбоя

Дуже, ну дуже давно не було в нашому просторі красивих зимових-новорічних пісень. Тепер, завдяки Дмитру Шурову, маємо чудовий гімн засніженого настрою.

"Перкалаба" та друзі

Самобутні українські музиканти записують кавери на франківський етно-рок гурт "Перкалаба". Ми вже писали про обробку від "ДахаБраха", на черзі дівоче фрік-кабаре Dakh Daughters, а також мінський проект sk.ein спільно з Антоном Слєпаковим ("Вагоновожатые").

Усе це – частина проекту Familia Perkalaba, в рамках якого в січні вийде збірка з 26 каверів, а конкретно 14 січня в київському клубі Atlas відбудеться концерт-презентація за участю Dakh Daughters, "ДахаБраха", The Вйо, Qarpa, GrozovSka Band, "Вій" та sk.ein з Антоном Слєпаковим. Коротше кажучи, гуцули об’єднують.

До речі, про "ДахаБраху" та об’єднання. Після двох років перерви українці "ДахаБраха" та білоруси Port Mone дадуть два концерти в Києві. За цей час колективи доповнили спільну програму "Хмелева Project" новими композиціями, які й представлять 14 і 15 грудня у Національній музичній академії ім. Чайковського (вул. Городецького 1-3/11).Квитки: 120-350 грн.

Концерт "ДахаБраха" + Port Mone

У цьому проекті "ДахаБраха" поєднала народну музику з ритмами індустріального світу, а тріо Port Mone за допомогою трьох інструментів сформувало новий музичний стиль – поєднання класики, нойзу та фолку.

"Справжня художня подія створюється на перетині музичних ідей, філософських думок та емоцій", "дивовижної краси спільна програма – кажуть ті, хто вже чув "Хмелеву Project".

Джамала заспіває для переселенців

Сьогодні, 12 грудня, Джамала дасть концерт у великому київському залі Stereo Plaza. Особливе запрошення співачка зробила для переселенців з Криму та Донбасу. Усі вони зможуть відвідати концерт безкоштовно. За інформацією Cultprostir, відповідну заявку оформили більш ніж шістсот бажаючих.

Ось що пише про це сама артистка: "Вже багато місяців тисячі людей з Криму, Луганська та Донецька вимушені жити далеко від домівки, відірвані від звичного життя, часто позбавлені стабільного доходу. Багато хто не може дозволити собі сходити на концерт, або в кіно, і загалом відвідати культурний захід. Із задоволенням запрошую кримчан та мешканців Донбасу на свій сольний концерт, хочу таким чином висловити свою підтримку всім переселенцям і подарувати їм трохи радісних емоцій".

Браво, Джамала!

Новий рік у Малій Опері

Наймузичніша новорічна вечірка Києва відбудеться у культовій Малій Опері. Організатори вже оголосили склад учасників, тож хедлайнерами великої лайв-сцени стануть гості On-The-Go та наші хлопці Tape Flakes – обидва гурти вміють налаштувати публіку на танці. Також виступатимуть електронні проекти Charlie, Cepasa, "Электроника 302", рокери 5 Vymir та Fontaliza.

Тим часом, в другому залі Loft крутитимуть платівки діджеї Влад Фісун, Buivol спільно з Yavorski, Mavr, Cape Cod, Koloah. І все це – у камерній театральній атмосфері будівлі 1901 року після нещодавньої реконструкції, а також з лояльними цінами на бар. Відволічіться та зустріньте 2015-ий із новими враженнями, ідеями, надіями. Квитки по 300 грн.

Прем’єра українців Secret Avenue

Молодий український гурт Secret Avenue представив дебютний міні-альбом "Sirens". За словами учасників, назву релізу можна трактувати по-різному: це і міфологічні істоти, "підступні й віроломні жінки, які кличуть", і мигалки поліцейських автомобілів. Самі музиканти кажуть, що на їхню творчість вплинула атмосфера 80-их і голівудські фільми тієї пори. У 2015 році хлопці планують видати перший повноформатний альбом.

А поки що цієї суботи, 13 грудня, Secret Avenue представлять EP наживо в залі Sentrum (вул. Шота Руставелі 16а). Приходьте підтримати молоду українську музику. Квитки: 50 грн.

Нові пісні та кліпи

Починаючий інді-гурт з Філадельфії Cruisr вигадав, як привернути увагу до свого першого кліпу і міні-альбому. "All Over" – це цілий ребус для кіноманів. У відео зашифровані десятки фільмів, зокрема "Кримінальне чтиво", "Термінатор", "Сяйво", "Бетмен", "Лоліта". Вгадаєте якнайбільше?

Coldplay випустили пісню до військової драми Анджеліни Джолі "Незломлений". Світова прем’єра стрічки відбулась у листопаді, в наших краях покази очікуються в січні 2015. Тим часом, Coldplay продовжують працювати над сьомим студійним альбомом.

Нове від надії фірмового британського року Peace.

Це випадковість, що дует Леді Гаги і Тоні Беннетта згадується в "Музичному тижні" так часто, але чим ближче новорічні свята, тим актуальніший їхній спільний альбом. А тут вони ще й дарують прихильникам спеціальний різдвяний сингл.

До різдвяних побажань доєднується і молодий британський соул-співак, який став одним із проривів року, Сем Сміт.

Реклама:

Головне сьогодні