Музичний тиждень: "Греммі", повернення Florence and the Machine та інше

Також у випуску музичних новин: "ТНМК" з оркестром, концерт фолк-блюзмена Саши Буля, студійний лайв харків’ян deliKate, кліп за 5 секунд, нові пісні та кліпи Онуки, Stepan i Meduza, Alabama Shakes, Hot Chip, Royal Blood, Джессі Уейр.

"Греммі": ярмарок марнославства

З року в рік премію "Греммі" продовжують обговорювати, хоча насправді вона не має нічого спільного з актуальними музичними тенденціями.

Раптом у 2015 році нагороду за кращий електронний альбом отримує Aphex Twin, який був надзвичайно впливовим більше 10 років тому. Головною подією церемонії знову стає Каньє Уест, і не через те, що щось виграв, а через наїзди на Бека за перемогу в номінації "Альбом року". Це все зовсім не цікаво.

Тож обмежимось записом виступу Хозьєра, чия кар’єра стрімко пішла вгору завдяки хіту "Take Me To Church", за участі Енні Леннокс.

Повернення Флоренс

Яскрава і особлива поп-співачка Florence and the Machine оголосила третій альбом "How Big, How Blue, How Beautiful". Вийде він 1 червня і буде містити 11 пісень. Поки маємо палітурку і два кліпи.

Влітку Фло виступить на ключових фестивалях Німеччини, Бельгії, Данії, Іспанії, Португалії, Угорщини, Норвегії, Швеції, Фінляндії. Графік продовжує поповнюватись концертами.

"ТНМК" з оркестром

"ТНМК" готують особливий концерт у Києві на 14 лютого. З оркестром, у київському театрі Франка. (Квитки)

Щоб підігріти інтерес, гурт опублікував фрагмент свого фільму-концерту "Симфо хіп-хоп" із оркестровим виступом 2013 року.

Український фолк-блюз від Sasha Boole

Саша Буль — парубок з Чернівців, який грає фолк-блюз, пронизаний духом українських ланів та американських прерій. Цієї суботи він зіграє в київському арт-просторі Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31). Оскыльки це буде День святого Валентина, Саша пообіцяв, що концерт буде ліричним. Вхід: 75 грн.

Sasha Boole - Люди їдять людей from Andrey Kantsidaylo on Vimeo.

Студійний лайв харків’ян deliKate

Якщо ви досі не чули про гурт із Харкова deliKate, зараз саме час це виправити.

deliKate — це вишуканий і розумний інді-поп із чарівним вокалом Катерини Офліян та майстерними клавішами Єфіма Чупахіна.

Днями вони представили 20-хвилинний студійний концерт, до якого увійшли пісні з минулорічного дебютника "Вот тебе мир" та дві зовсім нові — "Диви" та "Марина". Щиро радимо.

Кліп за 5 секунд

Маловідомий французький електро-соул гурт Siska зняв кліп за 5 секунд.

Технологія така: вздовж 80-метрової дороги розташувались 80 акторів, а оператор зняв їх з рухомого на швидкості 50 км/год автомобілю на камеру Phantom Flex4K з частотою 1.000 кадрів у секунду. Ось що з цього вийшло.

Інші нові пісні та кліпи

Onuka і трохи фентезі. Зйомки проходили на чотирьох локаціях: у степах Одеської області на березі лиману Куяльник, під Києвом, у столичному Ботсаду і студійному павільйоні.

Режисер: The Maneken. А 14 березня Onuka виступить в київському Sentrum з оновленим шоу. (Квитки)

Український сінт-поп гурт Stepan i Meduza виринув з глибин творчих пошуків у новому звучанні. Дивимось кліп до альбому, що вийде навесні.

Колоритні рокери Alabama Shakes випустять другий альбом "Sound & Color" 20 квітня, а поки дали послухати перший сингл.

Електронщики Hot Chip представлять шосту платівку "Why Make Sense?" 18 травня і теж показали дещо нове.

Кролик погрожує району в новому кліпі рок-дуету Royal Blood.

Дивацькі метаморфози поп-соул співачки Джессі Уейр.

Реклама:

Головне сьогодні