Тест

Музичний тиждень: Onuka з оркестром, новий альбом Blur та інше

Також у музичних новинах: дебютний реліз K.A.T.Y.A. за участю гітариста "Димної Суміши" і The Maneken, кияни Cherokey в акустиці, повернення Faithless, лайв "Океану Ельзи", кліп Pussy Riot, CHVRCHES із кавером на Тімберлейка, новинки від MAiAK, Everything Everything, Піта Доерті, U2, Palma Violets, The Cribs і вокалістки Moloko Ройшин Мерфі.

Дебютний реліз K.A.T.Y.A.

Колись у гурті "Інді.Я" Катя Рогова експериментувала з індійськими мотивами і ведичними мантрами, використовувала французьку, англійську, санскрит. Зараз у проекті K.A.T.Y.A. вона робить російськомовний інді-поп для мас, простий, але наповнений сенсом.

Цього тижня K.A.T.Y.A. випустила дебютний EP "Секреты". У саунд-продюсерах гітарист "Димної Суміші" і The Maneken.

Велике інтерв’ю з Катею про її пісні, рими на дієслова, секвої, Лос-Анджелес і знаменитих предків читайте на Comma.

Onuka з симфонічним оркестром

Найцікавіший новий український артист 2014 року Onuka переходить на новий рівень. 14 березня в Sentrum вона виступить із симфонічним оркестром.

У програмі нові аранжування, нове шоу, прем’єра кількох треків. (Купити квитки)

Зверніть увагу, що Sentrum переїхав на нову адресу: вул. Шота Руставелі, 11.

Кияни Cherokey в акустиці

Електронний інді-денс гурт із Києва експериментує з акустикою. Пісню "Send Your Love" Cherokey виконали з вокалісткою і автором пісень Іриною Хоменко, "Middle Of The Night" – із Олексієм Лаптєвим aka Casual Man (засновник гурту Gorchitza, учасник Alloise). В обох треках також зіграв гітарист Олексій Кириченко (Gorchitza, Alloise). Гітариста Cherokey Олексія Юр’єва ви можете впізнати завдяки його участі в гурті "Крихітка".

Cherokey Goes Acoustic from Cherokey Music on Vimeo.

Blur зненацька

Культові зірки бритпопу Blur анонсували перший за 12 років альбом. Роботу під назвою "The Magic Whip" записали у Гонконгу минулого року і видадуть 27 квітня.

Також підтверджено виступ у лондонському Гайд Парку 20 червня. Кажуть, буде і тур. Публікуємо перший сингл і палітурку альбому. Гонконг усе-таки наклав відбиток.

Тим часом, лідер гурту Деймон Албарн невпинно займається купою проектів одночасно. Минулого року видав сольник і кілька сторонніх релізів, а у 2016 реанімує ще й проект Gorillaz.

Faithless повертаються

Усього чотири роки протримались впливові електронники Faithless після оголошення про розпад. Приводом для повернення на сцену став 20-річний ювілей гурту. Влітку музиканти відіграють єдине шоу у Лондоні. Деталі поки в секреті.

За 20 років дует Maxi Jazz та Sister Bliss випустили сім студійних альбомів із такими знаковими хітами, як "Insomnia", "God Is a DJ", "We Come 1", "I Want More". У 2007 році Faithless виступили в київському Палаці Спорту. Останнім релізом гурту стала платівка "Dance".

Інші нові пісні та кліпи

"Океан Ельзи" показали уривок концертного фільму "OE.20 Live In Kyiv", який стартує в кінотеатрах країни вже 26 лютого.

Київський гурт із неймовірною концертною експресією MAiAK намагається втілити її у студійних записах. Виходить не так яскраво, але дочекаємось дебютного альбому, а поки – кліп.

Ексцентричні британці Everything Everything знову з нами. І знову з піснею, що в’їдається в пам’ять. Другий альбом вийде в червні.

U2 презентували короткометражку aka новий кліп на нашу улюблену пісню з минулорічного альбому. Режисер спробував передати дух Ірландії 80-х років, розпал конфлікту між католиками і протестантами, а в центрі уваги – любов двох підлітків.

Піт Доерті екранізував трек, який він присвятив покійній соул-діві Емі Уайнхаус. Артисти довго товаришували і багато часу проводили разом. Усі кошти від продажу синглу йдуть до благодійного фонду, який бореться з наркоманією і алкоголізмом серед підлітків.

Наразі Піт працює над новим сольником і альбомом The Libertines.

Одіозні Pussy Riot показали відео на свою першу англомовну (якщо не першу повноцінну взагалі) пісню. У записі треку взяли участь деякі музиканти зі світовим іменем: гітарист Yeah Yeah Yeahs Нік Зіннер, вокаліст Miike Snow Ендрю Уайетт, легенда панк-року Річард Хелл.

Вокалістка Moloko Ройшин Мерфі повертається із синглом, альбомом ("Hairless Toys", 11 травня), концертами (зокрема на Berlin Festival).

Кліп англійських інді-рокерів Palma Violets. Їхній другий альбом матиме таку ж назву "Danger In The Club" і вийде 4 травня. Нагадаємо, їхній дебютник вийшов у 2013 році і дістався 11-ї сходинки в британському чарті.

І ще трохи гітарок, цього разу від The Cribs, які випустять альбом "For All My Sisters" 23 березня.

Милі електронники CHVRCHES переспівали Джастіна Тімберлейка.