Промови на "Оскарі": найяскравіші та найзворушливіші цитати

— 23 лютого 2015, 20:05

Видання Mashable зібрало найяскравіші висловлювання урочистого вечора.

Автор "Найкращого сценарію" (стрічка "Гра в імітацію") Грем Мур: Будь диваком, будь інакшим!

"…Коли мені було 16, я намагався вкоротити собі віку, бо почувався диваком, почувався інакшим, почувався чужим. А тепер я стою тут, в цю мить мені б хотілося звернутися до дівчини, що десь там відчуває себе дивачкою, відчуває, що вона інакша або що вона нікуди не вписується. Це справді так. Слово даю, це так. Так. Лишайся дивачкою, лишайся інакшою. А коли настане твоя черга, і ти стоятимеш на цій сцені, будь ласка, передай ці слова наступній людині…"

Грем Мур

"Найкраща актриса другого плану" Патрісія Аркетт: Настав час рівності

"…Для кожної жінки, що народила дитину, для кожного платника податків та громадянина цієї країни, ми боремося за право кожного на рівну оплату праці. Настав час нам мати рівну оплату праці раз і назавжди та мати рівні права для жінок Сполучених Штатів Америки…"

"…Настав час жінок. Рівність – це рівність. А правда полягає в тім, що чим старшими стають жінки, тим менше вони заробляють. Чим більше дітей – найбільший відсоток дітей, що живуть у злиднях, належать до домогосподарств, які очолює жінка…"

Як підкреслила Аркетт, коли писалася американська конституція, вона не була орієнтована на захист прав жінок. Навіть якщо зовні виглядає так, ніби американки мають рівні права з чоловіками, під поверхнею є ще чимало проблем, сказала акторка.

"…Настав час, щоби всі жінки Америки, всі чоловіки, які люблять жінок, усі геї та всі "кольорові" люди, щоби всі ті, за кого ми боролися, поборолися за нас тепер…"

Автор "Найкращої пісні" ("Glory" з фільму "Сельма") Джон Ледженд: Рухаймося вперед

"…Нині під корекційним контролем перебуває більше темношкірих людей, ніж було в рабстві в 1850-му. Коли люди йдуть маршем під нашу пісню, ми хочемо сказати вам, що бачимо вас, любимо вас і продовжуємо ходу вперед…"

Джон Ледженд

Продюсер "Найкращого анімаційного повнометражного фільму" ("Супер шістка") Рой Конлі: Казки змінюють світ

"…Гадаю, казки змінюють світ, і для мене одною з перших речей, які я пам’ятаю, був повторний вихід на екрани "Піноккіо", він змінив моє життя. Це зробило мене кращим хлопчиком і, сподіваюся, кращим чоловіком…"

"Найкращий актор другого плану" Джонатан Кімбл Сіммонс: Подзвоніть своїм мамам

"…Зателефонуйте мамі, всі. Я сказав це приблизно мільярду людей. Подзвоніть своїй мамі, подзвоніть своєму татові. Якщо вам пощастило мати одного чи двох живих батьків на цій планеті, зателефонуйте їм. Не пишіть повідомлення. Не шліть електронних листів. Зателефонуйте. Скажіть їм, що любите їх, та подякуйте їм, та послухайте їх так довго, як вони захочуть із вами говорити. Дякую вам. Дякую вам, мамо і тату…"

Дж.К. Сіммонс

Звукоінженер Бен Вілкінс (стрічка "Одержимість, перемога в номінації "Найкращий звук"): Цифра – ще одна стріла в нашому колчані

"…Цифрові технології – це просто ще одне знаряддя в арсеналі або, якщо хочете, стріла в нашому колчані. Цифра дозволяє нам за коротший відрізок часу зробити більше… Приходить нове покоління людей, які ніколи не використовували плівку й не вертаються до тих днів; але цифра вже тут, і це чудово. Нам подобається…"

Продюсер "Найкращої документальної короткометражки" (фільм "Телефон довіри для ветеранів") Дана Перрі: Присвята померлому синові

"…Я хочу присвятити цю винагороду моєму синові Евану Перрі. Ми втратили його через самогубство. Ми маємо вголос говорити про самогубство. Це заради нього…"

"…Йому було 15, коли він убив себе, і відколи це сталося, я казала, гадаю, я казала так: "Нам треба говорити вголос про суїцид, намагатися боротися проти тавра і замовчування теми суїциду", бо найкращий спосіб попередити суїцид – це знання та обговорення цієї теми, а не намагання замести її під килимок…"

Фото з Twitter та Instagram

Реклама:

Головне сьогодні