Україна збудує скляний павільйон на Венеціанській бієннале та покаже свій проект "Hope"

— 27 лютого 2015, 12:42

Скляний павільйон у центрі Венеції представить PinchukArtCentre, йдеться у повідомленні арт-центру.

Національний павільйон України розміститься на набережній Riva dei Sette Martiri, на шляху від Arsenale до Giardini, у тимчасовому скляному павільйоні, який уособлює нову прозору України, що відкривається світові. "Своєю глибокою особистою відданістю і солідарністю з тими, кого торкнулася війна, молоде покоління митців цією виставкою виголошує надію на майбутнє України", - повідомляють організатори українського павільйону.

Головна тема - "All the World's Futures", куратор бієнале - Окві Енвейзор, письменник, арт-критик.. За традицією національні павільйони - прерогатива держави, в кожній країні державні інституції визначають комісара і куратора проекту, а куратори в свою чергу готують концепцію і обирають художників.

Куратором цьогорічного арт-проекту стане Бйорн Гельдхофа, заступник арт-директора PinchukArtCentre.

Український проект називається "Hope!" ("Надія").

Бйорн Гельдхоф. Фото Vogue.ua

В українському павільйоні покажуть роботи Микити Кадана, Анни Звягінцевої, Жанни Кадирової, Євгенії Бєлорусець, Артема Волокітіна, Миколи Рідного, Сергія Жадана та "Відкритої групи".

56-а Міжнародна виставка мистецтв у Венеції під назвою "AlltheWorld’sFutures" триватиме з 9 травня до 22 листопада 2015 року. Виставка відбуватиметься у Giardini della Biennale та Arsenale, а також на додаткових майданчиках у межах міста Венеція. Президентом Венеційської бієнале 2015 є Пауло Баратта, куратор – Оквуі Енвезор.

Національні проекти традиційно будуть представлені у павільйонах в Giardini таArsenale, а також в історичному центрі Венеції. Цього року виставка знову включає офіційну паралельну програму (Collateral Events), у рамках якої міжнародні організації та інституції будуть представляти свої виставкові проекти та ініціативи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні