Тест

Музичний тиждень: Іван Дорн і патріотизм, лекції про музику після війни та інше

Також у випуску музичних новин: український стоунер-рок у новому альбомі Stoned Jesus, інтерактивний кліп Джека Уайта, книга за піснею "Happy", сольник лідера The Killers, нова пісня The Prodigy, новий кліп Паломи Фейт, Nicolas Jaar із реміксом на Florence + the Machine, лайв Glass Animals.

Іван Дорн і патріотизм

Днями найяскравіший поп-артист країни Іван Дорн провів свою першу велику прес-конференцію напередодні першого туру великими майданчиками країни. В київському Палаці Спорту вже продано всі квитки, в регіонах продано достатньо, щоб заповнити зали.

Ось деякі основні думки, якими поділився Дорн:

"Дуже прошу, щоб ви перестали видавати мене незрозуміло за кого і ставити під сумнів мій патріотизм. Я – патріот України, і хочу щоб ви всі це знали".

"Концерт у Харкові все одно відбудеться. Скасування значило б, що ми здались, а ми здаватись не збираємось. Зараз цьому місту особливо потрібна підтримка. До того ж, культура – сильна зброя".

"Боб Марлі колись помирив своїм концертом дві ворожі політичні сили. Я хочу, щоб наша музика несла такий же миротворчий характер".

Читай більше цитат Дорна про новий альбом, пісні, тур, корпоративи, фанатизм, Кузьму Скрябіна та багато іншого – в матеріалі на Comma.

Лекції про музику після війни

OK Projects розпочинають третій сезон проекту "ЗВУК" – серії безкоштовних лекцій про музику. Цього разу в центрі уваги буде творчість післявоєнних періодів. Музика, якої не було б, якби людство не поринуло в найжахливіші моменти історії. Пісні пам’яті, надії та нового мирного життя.

Героями стануть The Rolling Stones, Боб Ділан, Джиммі Хендрікс, Монтеверді, Персел, Глюк, Грабовський, Телоніус Монк, Мадді Уотерс та інші. Перший вечір, присвячений Джону Лі Хукеру, відбудеться вже 3 березня. Детальний розклад з’явиться ближче до другої лекції.

Традиційно все буде проходити щовівторка о 19:00 в арт-центрі Closer (вул. Нижньоюрківська, 31). Вхід вільний за попередньою реєстрацією на курс.

Нові Stoned Jesus

Українські стоунер-рокери Stoned Jesus презентували третій альбом "The Harvest".

Лідер гурту Ігор Сидоренко: "На назву нас надихнув однойменний британський лейбл, на якому виходили ранні роботи Pink Floyd, Deep Purple, Love, Wire. Наші нові композиції звучать так щільно й важко, що це може відлякати любителів наших ранніх записів. Але слухайте "The Harvest" гучно".

У квітні хлопці випустять вініл, а поки альбом можна купити на CD та в цифровій версії. А попередньо послухати нижче.

Вигадник Джек

Рокер Джек Уайт випустив інтерактивний кліп "That Black Cat Licorice". Користувачі можуть самі обирати події у відео в режимі реального часу, утримуючи на клавіатурі "3" або "B". Зауваження: в деяких браузерах кліп може працювати некоректно.

Пісня "That Black Cat Licorice" увійшла до минулорічного сольника Джека "Lazaretto". Платівка очолила чарт США, була продана мільйонним тиражем у світі та стала бестселером вінілових продажів за кілька останніх десятиліть.

Дитяча книга за мотивами пісні "Happy"

Фаррелл Уільямс підписав контракт на видання чотирьох дитячих книг. Перша з них вийде 22 вересня і буде заснована на його суперхіті "Happy", який приніс артисту мільйонні прибутки і дві "Греммі".

Книга від видання Putnam Books тиражем 250 тис. екземплярів включатиме фотографії дітей зі всього світу, які "покажуть, що для них значить бути щасливими". Вочевидь, Фаррелл ще чимало заробить на все тих же здобутках.

Вокаліст The Killers знову соло

Лідер сонячного гурту з Лас-Вегаса The Killers Брендон Флауерс анонсував другий сольник "The Desire Effect". Вийде він 18 травня.

На додачу маємо тізер під назвою "Keys" із впізнаваними фірмовими гармоніями Брендона:

Інші нові пісні та кліпи

Дикі The Prodigy з третім синглом до першого за шість років альбому "The Day Is My Enemy", що вийде за місяць.

Крутий електронник Nicolas Jaar із крутим реміксом на свіжий сингл крутої Florence + the Machine. Такий трек тижня.

Молодняк із в’язкою, чаруючою музикою Glass Animals доріс до вечірніх ефірів на ТБ. Зустрічайте, а якщо сподобається – неодмінно слухайте їхній минулорічний дебютник "Zaba".

Найкраща британська артистка за версією Brit Awards 2015 (церемонія відбулась якраз на днях, але це має менше спільного з музикою, ніж здається) Paloma Faith представила новий кліп.