"Мистецький арсенал" скасував київську бієннале

— 24 березня 2015, 10:26

Про це повідомляється на сайті національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький Арсенал", який є ініціатором та організатором події.

Як зазначається у повідомленні організаторів, у зв’язку із тим, що збройне протистояння на Сході України не припиняється, а економіко-політична ситуація лише ускладнюється, реалізація мистецького проекту такого значного масштабу як бієнале є неможливою.

"Мистецький Арсенал, як державна інституція в умовах тривалої мілітарної агресії не може взяти на себе міжнародні зобов’язання щодо страхування творів мистецтва, їх транспортування та безпеки учасників бієнале. В часи, коли наше суспільство зіткнулося з обставинами непереборної сили та спрямовує усі можливі зусилля на подолання їх трагічних наслідків, створення багатомільйонного проекту не є коректним", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку із цим Мистецький Арсенал вимушений припинити роботу із кураторами Георгом Шьолльхаммером і Хедвіг Саксенх’юбер та висловлює їм вдячність за співпрацю.

Попри все Мистецький Арсенал продовжує роботу над усіма мистецькими та благодійними заходами й проектами, запланованими на 2015 рік.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні