Музичний тиждень: український тур 5’nizza, повернення A-ha і Leftfield

Також у випуску музичних новин: як Сергій Міхалок побив глядача у Полтаві, нова дата концерту 30 Seconds to Mars у Києві, нові пісні киян MAiAK і Bahroma, свіже від Muse, Florence + the Machine, Blur, вокаліста The Killers, Джей-Джей Йохансона, Ройшин Мерфі і Джеймса Бея.

Нові концерти 5’nizza

У цьому випуску "Музичного тижня" підібралось багато гучних повернень. Ось, наприклад, культовий харківський дует 5’nizza. У кінці весни Сергій Бабкін та Андрій Запорожець дадуть концерти у Харкові (22 березня), Одесі (24 березня) та Києві (30 березня).

Bruttальна здача

Нещодавно на концерті Brutto в Полтаві один глядач-екстремал діставав гурт нецензурними образами та непристойними жестами, за що і був покараний – фронтмен Сергій Міхалок особисто стрибнув у натовп і розібрався з вискочкою. Маємо відео.

Із цієї нагоди інтернет-журнал Comma згадав ще дев’ять яскравих бійок музикантів із глядачами – від Кіта Річардса з The Rolling Stones до Емі Вайнхаус.

30 секунд до травня

Важлива інформація для тих, хто збирається на концерт 30 Seconds to Mars у Києві: шоу перенесли на місяць, а саме на 6 травня. Майданчик той же, Палац Спорту. Усі квитки лишаються дійсні, а хто ще не встиг – придбати їх можна за цим посиланням.

Як повідомляють організатори, причиною стали зміни у графіку артиста. Під роздачу потрапив і виступ у Гданську. Тепер шоу має бути зовсім особливим, щоби виправдати очікування фанів.

A-ha знову a-ha-ha

Знаковий сінтпоп-гурт із Норвегії A-ha повертається після 5-річного розпаду. Про це учасники оголосили на прес-конференції у Берліні.

4 вересня 2015 року вони планують випустити новий, десятий альбом "Cast In Steel". Далі 27 вересня норвежці очолять фестиваль Rock In Rio у Бразилії, а 3 квітня 2016-го поїдуть у європейський тур, у рамках якого на офіційному сайті вже оголошено 15 концертів.

A-ha вже прощались із публікою в 1982, 1994 і 2010 роках. Минулого разу наостанок вони випустили ось такий сингл – одну з кращих пісень за всю кар’єру, на наш смак.

Leftfield 16 років потому

Іще одне повернення для тих, хто розбирається в музиці. Колись дуже впливовий, але сьогодні забутий електронний гурт Leftfield випустить третій альбом "Alternative Light Source" 8 червня. Їхній попередній диск вийшов 16 років тому.

У записуванні альбому взяли участь запрошені вокалісти з TV On The Radio, Poliça, Sleaford Mods. Поки маємо7-хвилинну інструменталку.

Інші нові пісні та кліпи

Візитівка київських альтернативщиків MAiAK – щира концертна експресія. Але і в студійних записах гурт звучить усе об’ємніше. Перед вами свіжий сингл, який стане головним у новому міні-альбомі.

Ліричний та хітовий київський гурт Bahroma представляє україномовний сингл "Мета". Хлопці дописують новий міні-альбом, у ролі саунд-продюсера знову клавішник "Океану Ельзи" Мілош Єліч. Київський концерт із новими піснями відбудеться 21 травня в Atlas.

Свіжа пісня Джей-Джей Йохансона. Однойменний EP "Moonshine" вийде 13 квітня, а Київ почує милого шведа ще раніше – 10 квітня він виступить у Sentrum. (Купити квитки)

Новий трек ефектної екс-вокалістки Moloko Ройшин Мерфі. До її третього сольного альбому із дивною назвою "Hairless Toys" (реліз 11 травня).

Володар премії "Вибір критиків" на Brit Awards 2015 Джеймс Бей днями випустив дебютний альбом "Chaos and the Calm" і кліп на його підтримку.

Нові роботи Florence + the Machine просякнуті журбою. Ось іще одна. Чекаємо на альбом "How Big, How Blue, How Beautiful" (1 червня).

Красунчик Брендон Флауерс із The Killers знову співає про любов у синглі до другого сольника "The Desired Effect", який вийде 18 травня.

Нова, м’яко кажучи, дивна пісня Muse. Як вам?

Ще трохи Blur, як у старі-добрі.

Наостанок

Уже сьогодні, 27 березня, в київському Sentrum виступить чарівна "Крихітка". Ви ще встигаєте купити квитки. Радимо бути.

Реклама:

Головне сьогодні