Мінкульт створить українські культурні інститути по всьому світу

— 31 березня 2015, 17:31

Український інститут буде створено як неурядову організацію мережевого типу, йдеться на сайті уряду.

Метою створення Українського Інституту є формування позитивного образу України у світі і поширення інформації про культурне, наукове, громадське життя України, її культурну спадщину й історію.

Відповідно до проекту Концепції, організація займатиметься інформуванням, створенням бібліотек та електронних баз даних, налагодженням постійних контактів з культурно-мистецькими й інтелектуальними середовищами різних країн; реалізовуватимуть за кордоном проекти, спрямованих на промоцію української культури; сприятиме участі українських митців у провідних міжнародних культурно-мистецьких заходах.

"Також на Інститут покладено реалізацію грантових конкурсних програм, що просувають і популяризують українську культуру, та сприяння участі українських митців у європейських культурних програмах, залучення спонсорських та грантових коштів до таких проектів. Окрім того, Інститут видаватиме книжки, створюватиме фільми та іншу аудіовізуальну продукцію, що популяризує українську культуру і мистецтво, проводитиме просвітницькі акції", - повідомляють на сайті уряду.

Передбачається, що офіси розташуються у країнах Центральної та Східної Європи, де існує значний інтерес до України та її культури (Польща, країни Балтії, Грузія, Білорусь, Чехія, Румунія); великих країнах, де існують значні українські громади, що слугуватимуть природною соціо-культурною базою для діяльності таких Інститутів (США, Канада, Італія, Іспанія, Португалія); провідних в економічному, політичному та культурному плані країнах Європи та інших регіонах світу (Німеччина, Великобританія, Франція, Китай, Японія, Індія).

Планується, що діяльність мережі Українського інституту фінансуватиметься за рахунок коштів державного бюджету; коштів (грантів) європейських та міжнародних культурних програм, а також благодійних пожертв та спонсорських коштів вітчизняного та зарубіжного бізнесу, спрямованих на підтримку проектів Українського інституту.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні