У Росії заборонили фільм "Номер 44". Через це його не покажуть в Україні і Білорусі

— 16 квітня 2015, 11:35

Про це йдеться на сайті Мінкульту РФ.

"Однак за підсумками прес-перегляду в Міністерстві культури РФ виникли питання, що стосуються змісту фільму, в першу чергу - спотворення історичних фактів і своєрідних трактувань подій до, під час і після Великої Вітчизняної війни, а також образів і характерів радянських громадян тієї історичної епохи", - повідомляє Мінкульт.

Після того, як стало відомо, що Росія відмовляється від показу американського триллера, українська компанія "Multi Media Distribution" була змушена зняти картину з прокату, повідомляє "Телекритика".

Стрічка не буде демонструватися і в приватній мережі Silverscreen. "У нас немає цього фільму. Реліз в Росії скасовується, і реліз в Білорусі скасовується. Годину тому з'явилася інформація, що даний фільм ми теж не будемо показувати", - розповів представник мережі, порадивши звернутися за коментарями до дистриб'ютора.

Українська прем'єра фільму "Номер 44" режисера за участю Тома Гарді і Гері Олдмена була запланована на 16 квітня. Як повідомляє директор компанії "Multi Media Distribution" Роман Мартиненко, Держкіно України без проблем видало прокатні посвідчення для фільму. Триллер про радянський режим сталінського періоду міг би вийти більш ніж на 60 екранах в 20 містах України.

Світова прем'єра фільму "Номер 44" (в оригіналі "Child 44") виробництва американської кінокомпанії Lionsgate запланована на 17 квітня. Одночасно планувався вихід у російський прокат.

14 квітня відбувся перегляд фінальної версії картини за участю експертів, представників Міністерства культури, російського прокатника - компанії "Централ Партнершип" та ЗМІ.

"Після даного перегляду думки прокатників і представників Мінкультури збіглися: прокат подібного роду фільмів напередодні 70-річчя Перемоги неприпустимий", - сказано у повіодомленні відомства.

Дія фільму розгортається в СРСР часів Йосипа Сталіна. Головний герой - дискредитований офіцер радянської розвідки Лев Демідов. Він розслідує серію дитячих убивств, але його діяльність викликає підозру у параноїдального радянського уряду.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні