Тест

Музичний тиждень: альбом "Гапочки", новий електронний лейбл з України та інше

Також у випуску музичних новин: спільний концерт українців The Erised і Cepasa, хедлайнер головного музичного ярмарку країни, художниця, що малює пісні, екскурсія по Abbey Road, нові Pianoбой, O.Torvald, Editors, Florence + the Machine, Ноель Галлахер, Брендон Флауерс із The Killers, Ройшин Мерфі з Moloko, Lonely the Brave і Ріанна.

"Гапочка" з новим альбомом

Нова українська музика цього тижня представлена, перш за все, альбомом гурту "Гапочка". Вокалістка Катя Гапочка, гітарист Євген Якшин, басист Олексій Руденко і експерименти з поп-електронікою. Із звуком їм допомагали Олексій Gorchitza та Юрій Хусточка.

Надія і безнадійність, кохання, секс, відчуття прірви, трохи Індії – усе тут. Послухати можна нижче, а почитати роз’яснення Каті Гапочки до кожної з пісень – на Comma.

Новий електронний лейбл з України

Тусовка Basside вже кілька років влаштовує одні з найгучніших електронних вечірок країни – люди там відриваються чи не крутіше, ніж на рок-концертах. А тепер хлопці зробили ще й лейбл Basside Selection, щоб просувати українську та світову бейс-сцену.

Для цього вони видали збірку з артистами від Донецька до Лос-Анджелеса (слухай нижче), а 18 березня влаштують велику вечірку-презентацію в Atlas (деталі на Facebook).

Молоді та амбітні

За останні півроку в українській медійний простір добряче увірвалися нові люди – The Erised і Cepasa. Перші записали кілька студійних виступів і міні-альбом, другий випустив повноцінний студійник. А тепер вони об’єднуються, щоб показати себе наживо на повну силу. 5 червня у київському просторі G13 (Балтійський провулок, 23). Квитки вже у продажу.

Головний музичний ярмарок року у Києві

25-26 квітня на арт-заводі "Платформа" (вул. Біломорська, 1) вдруге пройде Kyiv Music Market – серія музичних дискусій, концертів молодих артистів, маркет вінілів, одягу, інструментів, книг та журналів про музику.

Головним зарубіжним гостем стане актуальний гурт із Тель-Авіву Garden City Movement. Також виступлять молоді українські команди Panivalkova, Black Balloon, daKooka та інші.

Пісні як картини

Художниця Меліса С. Маккракен наділена сінестезією – рідкісним неврологічним феноменом, через який вона "бачить" звуки, асоціює музику з конкретними кольоровими палітрами. Ось уже кілька років Меліса малює улюблені пісні.

"Відтінки, текстури, інтенсивність мазків сплітаються, наче вони – життєво необхідні, навмисні елементи кожної пісні", – пояснює художниця. Показуємо вам її роботи, які сподобались нам найбільше. Решту дивіться у портфоліо – там є, наприклад, Джон Леннон, Led Zeppelin і Девід Боуї.

Radiohead "Bodysnatchers"

James Blake "Retrograde"

The Smashing Pumpkins "Tonight, Tonight"

Ласкаво просимо до легенди

Раніше до студії Abbey Road могли увійти лише кращі з кращих. Тут записували шедеври The Beatles, Pink Floyd, Oasis, Blur, U2, Кейт Буш та інші. Але тепер потрапити всередину може кожен завдяки онлайн-екскурсії від Google.

Відвідувач може пройтися трьома залами для запису музики, заглянути в кімнату мастерингу, дізнатися купу нового, навіть самостійно покрутити ручки віртуальних мікшерів. Справжня знахідка для меломана, там можна зависнути надовго.

Інші нові пісні та кліпи

Pianoбой представив першу пісню до майбутнього третього альбому. Ви ж прочитали інтерв’ю з Pianoбоєм на "УП Життя", так?

Рокери O.Torvald перезаписали пісню "Это всё" українською. У фронтмена Євгена Галіча тексти стають все кращими, але тут, у якості експерименту, із текстом допомогла поетеса Ірина Цілик.

Florence + the Machine продовжує переживати важкий період і розрив стосунків.

До чого романтика доводить – лідер The Killers Брендон Флауерс у новому кліпі виглядає молодшим років на десять.

Ройшин Мерфі, відома за гуртом Moloko, продовжує сольну кар’єру.

Екранізація однієї з найкращих пісень нещодавнього сольника Ноеля Галлахера. Яка ж тут гітара, який саксофон!

Трохи прямолінійного британського року від Lonely the Brave.

Рівні права, політика, людство, космос – глобальні теми в новому відео Ріанни.

Наостанок – атмосферна нова пісня неймовірних Editors. Нагнітають і наелектризовують повітря перед п’ятим альбомом.