Гід по кінофестивалю для дітей

З 29 травня по 7 червня у 14ти містах України відбудеться другий міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест.

Це фестиваль не просто про кіно для дітей та підлітків, він – про розвиток особистості у будь-якому віці, про можливість неповторно провести дозвілля з однолітками та родиною, отримати задоволення від спілкування, нових зустрічей та кіно-глядацьких і кіно-практичних занять.

У рамках міжнародного конкурсу будуть показані сім фільмів з Великобританії, Ірландії, Норвегії, Голландії, Данії, Німеччини та Бельгії. Фільми програми мають вікові маркери (4+, 5+ і тд), які з одного боку є умовними, але при цьому акцентують увагу на різниці віку дітей, коли 1 рік важить багато. Переможця обирають глядачі — шляхом прямого голосування.

Позаконкурсна програма включає спеціальний показ української анімації в добірці студії "УкрАнімаФільм", показ фільму "Белль і Себастьян", 3 фільми Бастера Кітона (у якого цього року 120й ювілей) та фантастичні кіно-дива від Жоржа Мельєса.

До речі, фестиваль провів конкурс, в якому діти та їхні батьки знімали і монтували короткотометражки а ля спец-ефектний Мельєс. Фільми-переможці будуть показані в кінотеатрах кількох міст, а головний переможець отримає приз від нащадків самого Жоржа.

Практичним навикам кіновиробництва юних гостей навчатимуть професійні педагоги на майстер класах. Дитяча школа дубляжу "Так Треба Продакшн" проведе майстер-клас з озвучення мультфільму, а освітній проект Cinema Kids познайомить відвідувачів зі створенням та веденням відеоблогу, а також проведе майстер клас з акторської майстерності, результатом якого стане постановка міні-мюзиклу.

Метою фестивалю і першим пунктом його регламенту є виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвиток практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. Його завдання - показати кіно дітям різного віку та різних соціальних груп.

Вхід на всі покази у всіх містах проведення фестивалю (Київ, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь, Миколаїв, Одеса, Херсон) безкоштовний, але потрібно зареєструватися на сайті фестивалю.

Важливо зазначити, що цього року на фестивалі відбуватимуться благодійні покази, які плануються разом з організаторами центрів по роботі з переселенцями.

"Ранкові сеанси ми плануємо зробити безкоштовними для дітей переселенців та малозабезпечених сімей. Маю відмітити, що всі задіяні кінотеатри із задоволенням беруть участь у цій акції: керівники кінотеатрів розуміють виняткову важливість подібних показів сьогодні" Денис Іванов, директор Чілдрен Кінофесту.

Центром фестивалю стане столичний кінотеатр Київ. Пропонуємо до вашої уваги детальний гід київськими подіями фесту.

29 травня, п’ятниця

Пісня моря, 2014 / 93 хв.
Режисер: Томм Мур (Ірландія, Данія, Бельгія, Люксембург, Франція)
Конкурсна програма 5+

Номінант на премію Оскар. На створення цього мультфільму авторів ірландської студії Cartoon Saloon надихнули кельтські міфи про шелкі (людей-тюленів).

Головна героїня – маленька дівчинка, що перетворюється на тюленя, і рятує світ духів і магічних істот свого краю. Одну з головних ролей озвучує відомий і дорослим і маленьким глядачам ірландський актор Брендан Глісон.

Розклад: Кінотеатр "Київ", 16:00. Повторний показ - 30 травня, об 11:00

30 травня, субота

Майстер-клас з озвучення мультфільму (дитяча школа дубляжу "Так Треба Продакшн")7+

Діти матимуть змогу в ігровій формі попрацювати з дикцією та ознайомитися з акторськими навичками. В рамках майстер-класу відбудеться конкурс скоромовок. Також учасники спробують озвучити фрагменти з улюблених мультфільмів.

Розклад: Кінотеатр "Київ", 2-й поверх, об 11:00 Зареєструватися можна за посиланням

Піноккіо 2013 / 100 хв.
Режисер: Анна Джастіс (Німеччина)
Конкурсна програма 4+

Нова і сучасна, з елементами 3д анімації, версія всім відомої казки про дерев’яного чоловічка, який потрапляє у реальний світ людей.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 31 травня, об 11:00

31 травня, неділя

Майстер-клас зі створення відеоблогів (освітній проект Cinema Kids) 12+

Розглядатимуться актуальні теми для ведення відеоблогів, технічні особливості та можливості зйомки, а також підготовки до інтерв'ю. Майстер-клас проведе Роман Орел – режисер, оператор-постановник, фотограф, автор інтернет-роликів.

Розклад: Кінотеатр "Київ", 2-й поверх, об 11:00 Зареєструватися можна за посиланням

Фелікс, 2013 / 97 хв.
Режисер: Роберта Дюрран (ПАР, Велика Британія)
Конкурсна програма 7+

Як написано в одній рецензії: Біллі Елліот із саксофоном зустрічає Buena Vista Social Club. Зацікавилися? Фелікс мріє стати саксофоністом, і має докласти багато зусиль, щоб довести власній мамі силу свого прагнення, і при цьому допомогти старому джаз-бенду свого батька організувати шкільний концерт.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 1 червня, об 11:00

1 червня, понеділок

Хлопчик-мураха, 2013 / 77 хв.
Режисер: Аск Хассельбах (Данія)
Конкурсна програма 6+

Хлопчика Пелле кусає мураха, і він перетворюється на Антбоя та отримує супер здібності для боротьби зі світовим злом. На вас чекають сюрреалізм, кафкіанство та комікси, приправлені по-дитячому особливими почуттям гумору та фантазією.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 2 червня, об 11:00

2 червня, вівторок

"Мене часто запитують – чи раді ми батькам на сеансах Чілдрен Кінофесту? У мене одна відповідь, я на вас дуже, дуже чекаю" Совеня Чарлі, вигаданий персонаж, символ Чілдрен Кінофесту.

Буча, 2014 / 70 хв
Режисер: Марк де Клое (Нідерланди)
Конкурсна програма 10+

Фільм про стосунки підлітків, дорослих, родини. Вінні і Сієм хочуть допомогти своїм батькам одружитися одне з одним, і створюють для цього відео інструкцію про щасливе подружнє життя.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 3 червня, об 11:00

3 червня, середа

"Саме під час спільного перегляду кіно, діти і дорослі долучаються до віку одне одного, потрапляють до єдиного, загального виміру, сповненого нових яскравих вражень та щирих переживань" Дмитро Шуров, музикант, посол Чілдрен Кінофесту.

Едді, вперед!, 2012 / 77 хв.
Режисер: Герт Ембрехтс (Бельгія)
Конкурсна програма 7+

Фредді, маленький син м'ясника з провінційного містечка на півдні Бельгії, мріє стати таким же визначним велогонщиком, як і Едді Меркса (події фільму розгортаються у середині 1970х). Історія перепитій його життя відбувається на тлі великих змін у житті його містечка.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 4 червня, об 11:00

4 червня, четвер

Йорген + Анна = любов, 2011 / 83 хв.
Режисер: Енн Севітскі (Норвегія)
Конкурсна програма 9+

Анна – дівчинка, з бунтівним характером, раптово закохується у нового однокласника, і виявляється, що в неї є гламурна суперниця. Зворушлива історія про перші поцілунки від переможниці фестивалю Санденс Енн Севітскі.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00. Повторний показ - 5 червня, об 11:00

5 червня, п’ятниця

Надзвичайний Бастер Кітон (США)

Позаконкурсна програма 0+

Один тиждень, 1920 / 19 хв.

Бастер тільки-но одружився, і намагається зібрати подарований на весілля пересувний будиночок.

Поліцейскі, 1922 / 22 хв.

Яскравий екшн фільм, з гонитвою від поліцейських.

Човен, 1921 / 17 хв.

Бастер власними руками зробив човен, подивимося, що з цього вийде.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00.

6 червня, субота

Найкращі українські мультики (Україна)

Позаконкурсна програма 6+

Добірка знакових українських мультфільмів з такими, добре знайомими багатьом поколінням, персонажами як Капітошка, Петрик П’яточкін, новими знайомствами та відкриттями.

Розклад: Кінотеатр "Київ", об 11:00.

Майстер-клас акторської майстерності (освітній проект Cinema Kids) 7+

Відкритий майстер-клас у форматі роботи над постановкою міні-мюзиклу, який потім представлять батькам і гостям фестивалю.

Розклад: Кінотеатр "Київ", 2-й поверх, об 11:00 Зареєструватися за посиланням

Белль і Себастьян, 2013, 104 хв.

режисер: Ніколя Ваньє Франція

Позаконкурсна програма 7+

Фільм про справжню дружбу маленького хлопчика та його собаки на тлі неймовірних гірських пейзажів Франції в роки Другої світової війни.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 13:00.

7 червня, неділя

Шоу Жоржа Мельєса, Франція

Позаконкурсна програма 0+

Кіно Жоржа Мельєса надихає та дарує дива, і абсолютно природну та необхідну віру, що дива є скрізь, навколо нас. Фільми, які обов’язково потрібно побачити хоча б раз ужитті, а краще багато разів (після першого разу ви не зможете зупинитися)

Серед фільмів, зокрема такі: Зникнення дами, Мандрівка на Місяць, Людина-оркестр, Живі карти, Людина з гумовою головою, Зла фея Карабосс.

Розклад: Кінотеатр "Київ", о 16:00

Святкова церемонія закриття фестивалю Чілдрен Кінофест, нагородження переможців.

Кінотеатр "Київ", о 17:00

Реклама:

Головне сьогодні