Музичний тиждень: українська посвідка для Міхалка та інше

Також у випуску музичних новин: "Океан Ельзи" та "ВВ" з несподіваним концертом на "Олімпійському", концерт пам’яті Кузьми на ТБ, міні-альбом гітариста "Океанів", новий україно-американо-французький гурт Sphingidae, можливість для молодих музикантів, до нас їде актуальний британський гурт Young Fathers, нові пісні та кліпи "Тартака", Acoustic Quartet, Wolf Alice, Disclosure feat. Gregory Porter.

Сергій Міхалок із нами надовго

Лідер білоруської панк-бригади Brutto Сергій Міхалок і продюсер гурту Антон Азізбекян отримали посвідки для постійного проживання в Україні. Про це повідомляє сайт Державної міграційної службі.

Така посвідка дає іноземцям право постійно проживати в Україні і наділяє їх тими ж правами й обов’язками, що і громадян України, за виключенням встановлених Конституцією, законами та міжнародними договорами (право на участь у виборах та посади у держструктурах та органах влади).

Так що двома почесними мешканцями у нас стало більше. Ласкаво просимо!

За "Динамо"

Така от несподіванка. Цієї суботи, 30 травня, на "Олімпійському" концерт від ФК "Динамо". Вшанують футболістів клубу, які у 1975-му завоювали Кубок Кубків UEFA та Суперкубок UEFA, а також команду нинішнього скликання, яка в сезоні 2014/2015 стала чемпіоном України.

Учасники: "Океан Ельзи", "ВВ", "C.К.А.Й.", Kozak System, Олександр Пономарьов та інші. Початок о 20:00. Квитки у касах "Олімпійського" коштують символічні 10–20 грн, усі кошти підуть у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

(фото: Вікторія Квітка, kasa.in.ua)

Гурт дружби народів

На українську клубну сцену виходить новий інтригуючий проект – Sphingidae ("сфінгідай", бражник). Це україно-американо-французька команда, що грає арт-поп у найкращих світових традиціях. Вокал француженки Наталі, примножений на щільний звук 10 музикантів.

Концерт-презентація Sphingidae відбудеться 18 червня у київському клубі Метрополь Live Stage (вул. Прорізна, 8). Вхід: 50–70 грн. Може бути цікаво.

Музиканти представлять свій перший міні-альбом "Salvation" і пісні з майбутнього дебютного альбому. Звук для платівки ставить Пол Уолтон, який співпрацював із Бьорк, The Cure, U2 та іншими.

Актуальний хіп-хоп із Британії у Києві

До нас їдуть Young Fathers – автори найкращого альбому Шотландії (SAY Award 2014) і найкращого інді-альбому Британії (Mercury Prize 2014). Самі вони називають себе "психоделічним хіп-хоп бойзбендом".

7 липня у київському Sentrum. Квитки по 200 грн вже у продажу.

Це так British Council Ukraine розпочинає нову серію вечірок на честь The Selector – "найцікавішого радіо шоу Британії", як пише The Guardian.

Лондон кличе молодих українських музикантів

Ще трохи україно-британських новин. Знаменитий концертний зал Roundhouse (Лондон) об’єднався із арт-центром ШELTER+ (Кривий Ріг) і представляє проект "Музика без кордонів" для українських музикантів 16–25 років.

Артисти будуть співпрацювати із запрошеними профі спочатку в Кривому Розі, а найкращі – потім у Лондоні. Деталі та реєстрація – за посиланням. Музиканти, не проґавте шанс.

Екс-гітарист "Океан Ельзи" скликав вовків

Петро Чернявський запилював соло у "Океані Ельзи" з 2005 по 2013 роки, а також грав із Земфірою, Діаною Арбеніною та іншими. Тепер він випускає перший міні-альбом власного проекту Peter And The Wolves.

Три пісні англійською, одна російською, одна інструментальна, запис відбувався півтора роки у кілька етапів, та що там – треба просто слухати.

Концерт пам’яті Кузьми на ТБ

1 червня о 22:30 канал "1+1" покаже телеверсію вечора пам’яті Кузьми Скрябіна, який нещодавно відбувся в Палаці Спорту.

У трейлері з’являються Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи"), Андрій Хливнюк ("Бумбокс"), Іван Дорн, Дмитро Шуров (Pianoбой), Фагот ("ТНМК") та Валерій Харчишин ("Друга Ріка").

Як пройшов сам концерт – читайте на Comma.

Нові пісні та кліпи

Сашко Положинський проїхався Штатами, від Чикаго до Нью-Йорка, і відзняв любительське роуд-муві із собою в головній ролі до однієї з пісень альбому "Тартак" "Сімка".

Джаз із Харкова. Нове відео Acoustic Quartet.

Історія дитячої дружби у кліпі Wolf Alice.

Новий сингл модних танцювальних електронників Disclosure спільно з лауреатом "Греммі", джазовим вокалістом Грегорі Портером.

P.S. Попереду літо. Повний гід по всіх найцікавіших фестивалях та концертах сезону в Україні вивчайте на Comma. У добірці легендарні музиканти, молоді новачки, природа, кіно, книги, повітряні кулі, фарби холі та багато іншого.

Реклама:

Головне сьогодні