Музичний тиждень: Країна Мрій 2015, українські гурти НастяЗникає та Atomic Simao

Також у випуску: дуже музичний сеанс у "Кінопанорамі", нові пісні та кліпи найактуальніших світових артистів.

Країна Мрій 2015

"Хай несе мене ріка в фантастичному човні", – співав Олег Скрипка у пісні "Країна Мрій". На однойменному фестивалі замість ріки були безмежні лани Пирогово, а замість човна – повітряні кулі.

По соціальних мережах прокотилася хвиля обурення через начебто зависоку ціну квитків (200 грн). Але за ці гроші фестивальщики отримали доступ до мальовничої території з виступами "Бумбоксу", ONUKA, "ТНМК", Сергія Жадана та багатьох інших, а ще безкоштовні польоти на кулях та святковий настрій.

20 кадрів з фестивалю, які показують, чого він вартий, дивіться на Comma.

Як пройти у "Блоготеку"?

Це вони змусили Arcade Fire зіграти у ліфті, Foals – у зачиненій бібліотеці, Джека Уайта – на даху замку, Sigur Ros – у пабі й катакомбах. Також вони працювали з Bon Iver, R.E.M., The National, The Kooks, Lykke Li, а для alt-J записали цілий концерт у музеї образотворчих мистецтв. Вони називають себе La Blogotheque.

Тільки один вечір, 3 липня, на великому екрані київської "Кінопанорами" відбудеться цілий музичний фестиваль у несподіваному форматі. Ентузіасти з #KyivMusicFilm влаштують показ найкращих робіт французького проекту La Blogotheque, який уже купу років влаштовує і знімає чи не найзахопливіші виступи.

Трохи квитків іще є, придбати можна за цим посиланням. (Подія на Facebook)

Нова українська музика

Трохи свіжого-рідного. Коли емоції б’ють через край, Настя зникає. Ховається подалі від людей і пише пісні. Минулого року Анастасія Осипенко випустила дебютний альбом під іменем "НастяЗникає", а буквально півтора місяці тому зібрала "живий" гурт.

Це україномовний соул про страх дорослішання, крихкість стосунків, примарність сучасного світу. Почути Настю і її гурт наживо можна буде, наприклад, на фесті "Файне місто" у Тернополі (3–5 липня, квитки)

А от Atomic Simao грають психоделік-джаз, спейс-рок, арт-щось – та як не назви, головне, що це музика з фантазією. Для візіонерів. На їхньому рахунку вже два альбоми, у лютому 2015-го хлопці дали яскравий концерт у київському Планетарії.

У цьому відео Atomic Simao джемлять на тему Radiohead.

Інші нові пісні та кліпи

Шалені й грандіозні The Chemical Brothers записали трек із St. Vincent, володаркою "Греммі" за найкращий альтернативний альбом 2014 року. Вийшло чудово.

Зустрічайте Petite Noir – артиста з Кейптауну, який вдихає нове життя в африканську музику.

Рокова (та рок-н-рольна) жінка Елісон Мосхарт та актори байкерського серіалу "Сини Анархії" – у кліпі Bob Thiele & The Forest Rangers.

Британські зірки драм-н-бейсу Rudimental представляють літній сингл. Тутешня вокаліста Енн-Марі зазвичай співає на концертах цього гурту.

Після бадьорого бейсу відпочиваємо під інтелігентну Lianne La Havas.

Далі екранізація спільної роботи M83 та Жана-Мішеля Жарра. Французькі електронники нового часу та старої школи зійшлися разом.

Улюбленці критиків, новачки Years & Years випускають нові кліпи так швидко, що тільки встигай дивитись. У цьому фронтмен Оллі Александр повстає з мертвих.

Стартував другий сезон серіалу "Справжній детектив". Ось і головна музична тема звідти.

Реклама:

Головне сьогодні