Тест

Найкращим українським фільмом Одеського кінофестивалю визнана картина Єви Нейман

Володарем Головного призу фестивалю - гран-прі за результатами глядацького голосування став турецький фільм "Мустанг" Деніз Гамза Ергювен. Також Міжнародне журі на чолі з Жан Лабрюн назвало імена переможців у категоріях "Кращий фільм", "Кращий режисер" і "Найкраща акторська робота". Повідомляла прес-служба кінофестивалю.

Першим почесну статуетку отримав Даррен Аронофскі. Цю нагороду Аронофскі вручив Мирослав Слобошпицкий, автор найтитулованішого українського фільму "Плем'я".

Перед врученням нагороди найкращому українському повнометражного фільму, журі національної конкурсної програми закликало підтримати українського режисера Олега Сенцова, який вже більше року утримується ФСБ Росії за звинуваченням у тероризмі.

Мирослав Слобошпицкий та Даррен Аронофскі

Найкращим українським повнометражним фільмом національної конкурсної програми була визнана картина "Пісня Піснею" Єви Нейман. Статуетку Золотий Дюк і грошовий приз у розмірі 50 тисяч гривень переможниці вручив член журі Національного конкурсу - ірландець Річард Кук. Також Єву Нейман нагородили Золотим Дюком за картину "Пісня піснею" в категоріях "Кращий український повнометражний фільм" і "Кращий фільм Міжнародної конкурсної програми за версією журі".

Також відзначило журі Міжнародної конкурсної програми назвало її стрічку "Пісня піснею" кращим фільмом міжнародного конкурсу і нагородивши грошовим призом у розмірі 4 000 євро.

Єва Нейман

Спеціальний диплом журі Національного конкурсу дістався Остап Костюку, автору документальної стрічки "Жива Ватра".

Переможцем у номінації "Краща режисура" (2 000 євро) стала туркеня Деніз Гамза Ергювен за свою дебютну стрічку "Мустанг". Також Ергювен отримала статуетку Золотий Дюк і грошову винагороду в розмірі 6 000 євро - за результатами глядацького голосування.

Заключна церемонія

Призом за Кращу акторську роботу (1 000 євро) удостоїли виконавицю головної ролі у фільмі "Людина у стіні" - ізраїльську актрису Тамар Алкан.

Журі також відзначило: Олексій Федорченко, режисерові "Ангелів революції" за "прекрасне втілення російського авангарду" і Сіро Герра, режисерові фільму "Обійми змії" "за неймовірну суміш подорожі амазонськими джунглями і пошуку відповідей на вічні питання".

Спеціально для гостей урочистого закриття 6-го Одеського МКФ самий яскравий артист нової української музичної сцени - електронна група ONUKA - зіграла кілька композицій з дебютного альбому.

Фільмом-закриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю став учасник конкурсної програми "Особливий погляд" Каннського МКФ - "Ан" японки Наомі Касавэ. Представити картину на церемонію закриття приїхали виконавиця головної ролі у фільмі, японське національне надбання Кірін Кікі, а також сценарист Дуріан Сукегава.