На ВДНГ може з'явитися Музей радянської окупації просто неба

— 2 липня 2015, 13:01

Відповідний проект рішення на засіданні 1 липня підтримала постійна комісія Київради з питань землекористування, повідомляє прес-служба міськради.

"Місце поки не знайшли, але заздалегідь ми б хотіли, щоб цей музей був на території Національного комплексу "Експо-центр" (ВДНГ)", - розповів депутата фракції "УДАР-Солідарність" Валентин Мондриївський.

Згідно з документом, Київська адміністрація має здійснити всі необхідні організаційно-правові заходи щодо проведення інвентаризації всіх пам'ятників і пам'ятних знаків в Києві, присвячених особам, які причетні до злочинів режиму радянської влади в Україні.

Також КМДА здійснить всі необхідні організаційно-правові заходи з їх демонтажу.

У свою чергу Департамент земельних ресурсів підбере земельну ділянку для розміщення музею.

В столиці також плануєтсья відкриття кварталу стріт-арту, де розмалюовуватимуть стіни відомі іноземні художники.

Як відомо, 15 травня президент Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію.

Закон зобов’язує місцеві органи влади демонтувати пам’ятники особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які займали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших радянських республік тощо.

14 травня Київрада прийняла рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності міста.

Зокрема, пропонують демонтувати комуністичну символіку на станціях столичного метрополітену.

Виконати роботи планують до Дня Незалежності.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні