Музичний тиждень: епічний фестиваль у Криму та козак у кліпі британського гурту

Також у випуску: американський кліп Сашка Чемерова з "Димної Суміші", шалений лайв Foals, нові відео The Killers, Фаррелла Уільямса, Stereophonics, Black Eyed Peas, пісня Квабса та дещо загадкове.

#Крымнаш

20 липня під Севастополем розпочався тижневий "КрымФест" і миттєво перетворився на захопливий серіал, який у соцмережах обговорюють активніше будь-якої "Гри Престолів".

Фестиваль від гаслом "Крым – наш" розпочався з пустого поля. Тільки на ранок першого дня почали споруджувати сцену.

Так у перший день пройшов фестиваль фарб із іронічною назвою "ColorAdd".

При цьому більшість заявлених артистів в останній момент відмовились їхати – хтось із ідеологічних міркувань, хтось через невиконання умов. У інших артистів просто виникли проблеми з рейсами.

Навіть із триколором в оформленні сцени виникла проблема: замість російського, там намальовано прапор Богемії та Моравії – держави, утвореної третім рейхом на території нинішньої Чехії перед Другою світовою.

Більше подробиць фесту повідомляє видання Comma. Далі буде.

Козацького роду

Ніяк не схаменуться світові музиканти, все їдуть і їдуть в Україну знімати кліпи. Foals, Rudimental, Santigold, Паоло Нутіні, Палома Фейт — а тепер іще і рокери Mumford & Sons, які за місяць очолять велетенські британські фестивалі Reading та Leeds.

Пісня "Ditmas" увійшла до третього альбому Mumford & Sons "Wilder Mind", який вийшов 4 травня. У ньому гурт відійшов від звичного фолк-рокового звучання на користь електрогітар. Альбом очолив чарти Британії та США і увійшов до топ-5 іще у дев’яти країнах.

Сашко Чемеров передає привіт

Рокер Сашко Чемеров, відомий за культовим українським гуртом "Димна Суміш", три роки тому переїхав до Штатів, але музику не покинув. Минулого року у Лос-Анджелесі він зібрав гурт The Gitas.

Їхній дебютний альбом "Garland" увійшов до списку "20 найочікуваніших платівок 2015 року" від Comma, з’явився у січні і не розчарував.

Режисер першого кліпу The Gitas Дженсен Ноен — іще один український емігрант у Лос-Анджелесі, Євген Ножечкін. Анімацію і графічний дизайн зробив киянин Гоша Вінокуров — він же малює для The Gitas афіши концертів.

Інші нові пісні та кліпи:

Шалені Foals прокачують студію BBC потужніше, ніж більшість гуртів може прокачати концертний зал. Найактуальніша рок-пісня цього літа "What Went Down" із однойменного альбому, що вийде 28 серпня.

Свобода, рівність, Фаррелл! Екранізація свіжого суперхіта.

Британський співак Квабс трохи затягнув із дебютним альбомом, але все ж назначив реліз на 11 вересня, а поки маємо ще один трек.

Брендон Флауерс запрошує подивитись, що відбувається на його концертах.

Свіжий сольний кліп лідера The Killers зняв Джорджіо Тесті, який раніше зробив концертні фільми "The Killers: Live from the Royal Albert Hall", "Blur: Live at Hyde Park", а також кліпи для Hurts ("Illuminated"), Savages ("Fuckers") та інших.

Якщо пісня Брендона здасться вам знайомою – не дивно, у ній є синтезаторний семпл із хіта 80-их"Smalltown Boy" Bronski Beat.

Після чотирьох років відпустки Black Eyed Peas повертаються, щоб відсвяткувати 20-річчя.

У новому кліпі вони гуляють крамницею вінілів і згадують золоті дні хіп-хопу. Без Фергі, адже відомо, що амбітна жінка доєдналася до гурту лиш у 2001 році, та й працює зараз над власним альбомом.

"Це пісня про бажання загубитися з правильною людиною, втекти з нею від усього світу", – коментує свіжу роботу Stereophonics вокаліст Келлі Джонс. Він же і кліп зняв.

P.S. На вулицях Києва з’являються загадкові плакати. Що вони значать – дізнаєтесь зовсім скоро.

Реклама:

Головне сьогодні