В університеті Берклі вивчатимуть "Гру престолів"

— 17 серпня 2015, 12:59

Курс вивчатиме як і чому серіал "Гра престолів" досягли такої шаленої популярності і прихильності аудиторії.

Про це йдеться на сайті університету.

"Успіх серіалу є не стільки випадковістю, як чудовим збігом обставин з одного боку, та повністю усвідомленим естетичним та тематичним баченням, з іншого. Ми розпочнемо із історії жанру. "Гру престолів" можна віднести до жанру фентезі, але навідміну від класичних творів, на кшталт "Легенд короля Артура" та "Володаря перснів", "Гра престолів" схиляється до реалізму та іронії. Ми досліджуватимемо як було використано їх, аби краще зрозуміти визначальні якості продукту та джерело його успіху", - йдеться на сайті навчального закладу.

Крім того, у виші повідомляють, що досліджуватимуть "часом суперечливі, але завжди складні і цікаві політичні моменти, дискурс між правителем та підлеглими". Будуть розглянуті питання моральної форми правління та як зробити її реальністю, а також статусів у особистих сферах. До того ж, у виші проаналізують питання влади та її впливу на жінок, дітей, осіб із обмеженими можливостями, бідних, та людей із різних етнічних груп, релігій та сексуальних орієнтацій.

Обіцяють також розкрити справжнє значення сексу і насильства для сюжету "Гри престолів" і їх взаємозв'язок з тією концепцією влади, яку транслює телепроект.

Як відомо, формат заснований на фентезі-саги Джорджа Р. Р. Мартіна "Пісня льоду і вогню".

Нещодавно автор заявив, що йому ще потрібен час, аби закінчити книгу. Та додав, що кінцівка буде "гіркувато-солодка", натхненна "Володарем перснів".

Зазначимо, нещодавно стало відомо про те, що "Гра престолів" триватиме сім сезонів. Наразі триває робота над шостим сезоном.

Крім того, серіал отримав 24 номінації на Еммі.

Кілька тижнів тому, телеканал HBO виклав у мережу відеоролик, де показано проби акторів на головні ролі у популярному серіалі "Гра престолів".

Реклама:

Головне сьогодні