Тест

Спеціальні івенти 22 Форуму видавців у Львові

Цього року заплановано кілька спеціальних подій та зустрічей. Зокрема, на форум завітає латвійський поет, перекладач, учасник текст-групи "Орбіта" Сергій Тимофеєв. Спеціально до постановки, яку "Орбіта" представить на Львівському міжнародному літературному фестивалі, вірші Тимофєєва переклав Лев Грицюк. Перекладач надав вірш поета для публікації.

Ще одна персона цьогорічного Форуму Видавців - Єлена Фанайлова − поетка, журналістка, авторка та ведуча програми "Свобода в клубах", автор семи книг віршів, лауреат численних літературних премій.

У межах кіно програми Форуму видавців львівський режисер Олександр Фразе-Фразенко представить фільм-портрет про письменника Василя Махна "Дім на семи вітрах, а також стрічку "Акваріум в морі. Історія Нью-Йоркської Групи Поетів.

На форумі також побуває російський журналіст письменник, перекладач, фотограф, який за своє життя знімав багато військових конфліктів в різних куточках світу Сергій Лойко.

Він презентуватиме свій роман "Аеропорт", про війну в Україні. Лінія сюжету розгортається в останні дні 240-денної облоги Донецького аеропорту, про відчайдушних кіборгів, які протистояли у нерівному бою, ворогів було значно більше.

Письменник та професійний військовий Еліот Акерман візьме участь у програму тематичного майданчика "Фронт і фронтир" у межах 22 Форуму видавців.

12 вересня гість зі США візьме участь у дискусії "Мова ЗМІ у часи війни" у межах програми тематичного майданчика "Фронт і фронтир", а 13 вересня стане учасником дискусії "Від факту до фікції: письменники, що пишуть про війну".

Сучасну словенську літературу на 22 Форуму Видавців представить Барбара Корун.

Крім того, у межах Форуму видавців відбудеться четверта благодійна акція для людей літнього віку "Третій вік: задоволення від читання".

Ця спеціальна програма спрямована на задоволення інтелектуальний потреб старшого покоління.

У переліку заходів – авторські зустрічі з Галиною Пагутяк, Володимиром Лисом, Надією Гуменюк, Людмилою Таран, Мирославом Дочинцем, Василем Шкляром, Ніною Бічуєю, Ольгою Герасимюк.

"Українська правда. Життя"