Гогольfest проходитиме на ВДНГ

— 3 серпня 2015, 13:39

Про це в інтерв'ю Сultprostir повідомив керівник фестивалю Влад Троїцький.

Раніше, за ініціативи Міністра культури В'ячеслава Кириленка, планувалося провести фестиваль на території кіностудії ім. Довженка в Києві, там же дирекція ГОГОЛЬFEST'а розраховувала створити цілорічний хаб, в якому готувалися б нові керівні кадри для роботи в галузі культури.

За словами Влада Троїцького, у зв'язку з неконструктивною позицією директора кіностудії Олеся Янчука і висунутими їм неприйнятними умовами оренди фестивалю довелося шукати нову локацію.

"На ВДНГ місяця півтора тому змінилася дирекція, нові хлопці ще тоді пропонували нам провести ГОГОЛЬFEST у них, - розповів Троїцький. - І культурний хаб вони теж запропонували створювати на їх базі. ВДНГ - прекрасне місце, але в той момент у нас вже була прив'язка до Довженка, та й у плані перспективи для хаба кіностудія більш комфортна. Втім, на ВДНГ теж є свої переваги. У нас зараз буде експірієнс входження з сучасним мистецтвом у всій його різноманітності в цей простір, в цей новий діалог. Це цікавий художній виклик, і ми його прийняли".

Як відомо, раніше повідомлялося про те, що фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest цього року відбудеться на території кіностудії імені Олександра Довженка.

Реклама:

Головне сьогодні