Документальна стрічка "Все палає" побореться за європейський "Оскар"

— 17 вересня 2015, 15:38

Про це повідомляється на офіційному сайті премії.

До лонг-лісту номінантів увійшли 15 документальних фільмів з Німеччини, Іспанії, Данії, Швейцарії, Румунії, Великобританії, Італії, Аргентини та Індонезії.

Від Великбоританії за нагороду побореться стрічка Асіфа Карадіа про життя співачки Емій Вайнхаус "Емі". Також за перемогу побореться стрічка "Погляд тиші" Джошуа Оппенхаймера від Данії, Норвегії та Індонезії, "Сирійська історія кохання" від Великобританії, режисера Шона Мак Аллістера, "Електробой" від Швейцарії, "Тото та його сестри" (Румунія), "Демократи" (Данія), "Хороше життя" (Німеччина, Швейцарія), "Бокс заради свободи" (Іспанія) та інші.

"Все палає" – хроніка подій осені-зими минулого року, яка вражає ефектом безпосередньої присутності, у стрічці доволі багато епізодів, які не з'являлись у медіа раніше.

Кадр із кінофільму "Все палає"

[L]Авторами стрічки "Все палає" є фоторепортери Олександр Течинський, Олексій Солодунов і Дмитро Стойков. Вони досліджують "еволюцію протесту - від мирних акцій до кривавих зіткнень".

Фільм не вперше бере участь у міжнародному конкурсі. Так, на Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації в Лейпцигу "DOK Leipzig" "Все палає" здобула премію за кращий східноєвропейський фільм.

Минулого року до лонг-лісту Європейської премії також потрапила стрічка з України - "Плем'я" Мирослава Слабошпицького.

У 2014 році премію Європейської кіноакадемії за кращий документальний фільм отримав "Банкір: Повелитель всесвіту" Марка бодер про темну сторону фінансових ринків.

"Українська правда.Життя"

Реклама:

Головне сьогодні