Українська стрічка про Євромайдан здобула нагороду на міжнародному кінофестивалі

— 21 вересня 2015, 13:45

У кінострічку, зняту Євгеном Афінієвським, увійшли інтерв'ю з протестуючими, записи з місця подій і великомасштабний погляд на конфлікт.

Переможцем канадського кінофестивалю стала стрічка Ленні Абрахамсона "Кімната", повідомляє Ew.com.

Як відомо, на початку вересня у мережі з'явився трейлер нового документального фільму "Зима у вогні: українська боротьба за свободу", яку Євген Афінеєвський підготував для американської платформи "Netflix".

Стрічка має назву Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom ("Палаюча зима: Боротьба України за свободу").

Раніше видання Variety повідомляло, що "Netflix" вважає за честь показати стрічку про український Євромайдан. "Євген створив кіно, присвячене героїзму, духу та стійкості українських людей, - сказала Ліза Нішімура, віце-презідент відділу документальних програм каналу. - Створення платформи для поширення його потужного нарративу - це честь для нас".

Канадський кінофестиваль існує уже протягом 40-а років та є одним із найбільших кінофестивалів громадського кіно у світів Він вважається ідеальною платформою для старту кінематографічної кар'єри та для прем'єри кіноробіт.

Як відомо, українська документальна стрічка про революцію та Євромайдан "Все палає" рекомендована до номінації Європейської кіноакадемії.

"Все палає" – хроніка подій осені-зими минулого року, яка вражає ефектом безпосередньої присутності, у стрічці доволі багато епізодів, які не з'являлись у медіа раніше.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні