Український медіахудожник отримав премію в Британії

— 24 листопада 2015, 15:25

Вручення премії та відкриття виставки фіналістів відбулось 23 листопада у галереї Саатчі.

Конкурс UK/raine і виставка 30 фіналістів відбуваються в рамках щорічного фестивалю Дні України у Великобританії за фінансової підтримки благодійного фонду Firtash Foundation у партнерстві з галереєю Саатчі.

Переможцями конкурсу в номінаціях стали: Домінік Бітті (живопис), Джеймі Фітцпатрик (скульптура), Роман Михайлов (інсталяція), Сергій Петлюк (нові медіа), Дмитро Микитенко (стріт-арт).

Кожен переможець отримує 10000 фунтів стерлінгів. Головний переможець конкурсу - 20 000 фунтів стерлінгів. Відкрите інтернет-голосування визначило переможицю призу глядацьких симпатій - Олівію Бакс, яка отримала 5 000 фунтів стерлінгів.

До участі у конкурсі подалося понад 2100 художників. Фіналістів і переможців визначало міжнародне журі у складі: Джонсон Чанг - засновник Asia Art Archive, Найджел Герст - виконавчий директор галереї Саатчі, Нік Мицевич - Директор Художньої Галереї Південної Австралії, професор Апінан Пошьянанда - секретар міністерства культури Таїланду та Олександр Соловйов - куратор і колишній заступник генерального директора "Мистецького арсеналу".

Firtash Foundation - це сімейний благодійний фонд Дмитра і Лади Фірташ, який працює від 2012 року.

Нагадаємо, що голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не залишати Австрію.

Реклама:

Головне сьогодні