Український фільм вперше отримав нагороду на головному фестивалі документального кіно у світі IDFA

— 27 листопада 2015, 10:46

Документальна стрічка "Українські шерифи" Романа Бондарчука отримала спеціальний приз журі на Амстердамському фестивалі документальних фільмів IDFA.

Фільм був представлений в основному конкурсі цього найбільшого європейського форуму неігрового кіно, повідомляє Міжнародний фестиваль про права людини Docudays.ua.

Картина розповідає про те, як змінилося життя невеликого південного села Стара Збур'ївка з початком війни.

Проект знято в ко-продукції України, Латвії та Німеччини.

Журі у складі відомих режисерів і продюсерів Джонатан Розенбаум, Барбари Вішер, Ганни Поляк, Майте Альберді та Лоран Бекю-Ренар присудили нагороду стрічці Романа Бондарчука.

Визначення журі таке: "Цей фільм є захопливим та сповненим гумору, універсальним портретом громади, що намагається дати лад щоденній невдоволеності та непорозумінням і втримати мир шляхом винахідливості, терпіння та здорового глузду. Режисура та операторська робота в поєднанні з епізодичністю розповіді детально зображують життя українського села між давніми традиціями та війною, що насувається".

Найкращі стрічки Амстердамського фестивалю документального кіно IDFA згодом можна буде подивитися у рамках 13-го Docudays UA, який проходитиме у Києві з 25 березня по 1 квітня 2016 року.

Реклама:

Головне сьогодні