Фейсбук викликали у суд через цензуру оголеного тіла

— 15 лютого 2016, 11:55

У 2011-му році Фредерік Дюран-Байсасс подав до суду на Facebook за те, що соцмережа видалила пост, бо він містив зображення статевих органів, та заблокувала його акаунт. Позивач зажадав компенсації в розмірі 20 тисяч євро.

Про це пишуть The Art Newspaper та BBC.

У 2015-му році вчитель здобув перемогу в верховному суді Парижа. Проте представники відповідача подали апеляцію, посилаючись на те, що подібні справи можуть розглядатися лише в Каліфорнії.

"Походження світу" Гюстава Курбе, 1866

Проте тепер у цій справі остаточно поставлено крапку. Апеляційний суд вирішив, що французькі користувачі Facebook мають право позиватися проти соцмережі у Франції.

Із часів подання позову Дюрана-Байсасса адміністрація Facebook зробила правила щодо розміщення фотографій картин, скульптур та інших творів мистецтва, що зображають оголені тіла, менш жорсткими.

Проте нещодавно в центрі схожого скандалу опинилася картина "Морозиво" Евеліни Аксель. Її фото на своїй сторінці опублікував Музей мистецтв Філадельфії, анонсуючи виставку International Pop.

Facebook видалив зображення, угледівши в ньому непристойність. Музей повторно розмістив його, підкресливши, що роботи Аксель можна розглядати як критику мейнстрімового поп-арту, де жінок часто зображають як пасивні, декоративні об’єкти. Тоді ж як Аксель намагалася показувати активних, упевнених у собі жінок, котрі прагнуть задоволення на своїх власних умовах, зокрема як героїня "Морозива", що насолоджується десертом.

We recently posted this picture on Facebook, but it was removed by Facebook for “containing excessive amounts of skin or...

Опубликовано Philadelphia Museum of Art 5 февраля 2016 г.
Реклама:

Головне сьогодні