1800 гравюр та ілюстрацій з Музею Ван Гога виклали в мережу

— 6 лютого 2016, 12:00

Серед експонатів, з якими тепер можна ознайомитися в мережі, представлені паризькі плакати, ілюстрації, малюнки та гравюри 1890-1905 років.

Зокрема, на сайті викладені роботи Анрі Тулуза-Лотрека, П’єра Боннара, Каміля Піссарро та інших відомих художників.

"Пориньте у світ паризької поліграфії кінця століття. Відкрийте час мистецьких інновацій і декадансу — від тихих інтер’єрів до галасливих вулиць сучасного міста", — закликають на сайті Музею Ван Гога.

Плакат Анрі Тулуза-Лотрека, 1892 рік
Літографія Оділона Редона, 1886
Літографія Жоржа Оріоля, 1893
Літографія Анрі Евенепула, 1897

Всі зображення на сайті можна відфільтрувати за темою роботи, технікою, стилем та автором. Наприклад, на сайті представлені розділи "Орнаменти", "Міське життя", "Ар-нуво", "Мотиви природи" та інші.

Найцінніші експонати супроводжуються короткою довідкою про автора і стиль роботи, а також списком книг, в яких можна більше дізнатися про цей твір.

Літографію Анрі Кросса "Прогулянка" можна знайти в розділі "Неоімпресіонізм", 1897
Гравюра Каміля Піссарро додана до розділів "Імпресіонізм" та "Японізм", 1886-1888

Керівництво Музею Вінсента Ван Гога пояснило такий безпрецедентний крок тим, що всі ці роботи не поміщалися в постійній експозиції, через що довгий час лишалися недоступними глядачам. Відтак у музеї обіцяють, що їхня онлайн-колекція і надалі буде поповнюватися новими експонатами.

Майже всі зображення, викладені на сайті, можна скачати у високій якості, яка підійде і для публікації, і для друку.

Нагадаємо, що в січні Нью-Йоркська бібліотека виклала в загальний доступ понад 180 тисяч зображень, серед яких — скани рукописів, карт, фотографій, нотних записів та листівок.

Реклама:

Головне сьогодні