Зайва хромосома не перешкода. 8 знаменитих гуртів і музикантів з Синдром Дауна

— 21 березня 2016, 15:06

У Міжнародний день людини з синдромом Дауна сайт Сomma опублікував добірку музикантів з цієї генної патологією.

Автор публікації Сергій Кейн демонструє багатогранність таких людей – від скрипаля, який розмовляє чотирма мовами і побив шість світових рекордів з плавання, до фінських панків, які брали участь в "Євробаченні".

Сужіт Десай
мульти-інструменталіст

33-річний музикант закінчив музичну академію Беркшир Хіллз, грає на віолончелі, фортепіано, трубі, кларнеті та саксофоні. Він виступав по всіх Штатах і ще у 13 країнах, причому не тільки з концертами, але і з мотиваційними лекціями, про нього писали Wall Street Journal і Time, він був на шоу Опри Вінфрі.

Еммануель Бішоп
скрипаль

18-річний Ем Джей Бішоп – не тільки музикант, а й спортсмен. Встановив шість світових рекордів з плавання серед юніорів з синдромом Дауна, в 8 років на юніорській Паралімпіаді завоював медалі в гольфі та водних видах спорту. Ем Джей – поліглот. Говорить англійською, іспанською, французькою і латиною.

Ху "Чжоучжоу" Йічжоу
диригент

Завоював міжнародне визнання як диригент Національного симфонічного оркестру США, Симфонічного оркестру Цинциннаті і Симфонічного оркестру центральної балетної трупи в Китаї. Його коефіцієнт інтелекту - 30, в той час як мінімальний IQ дорослої людини - 70, він не знає нот. Це все не заважає Ху по-своєму сприймати Брамса, Штрауса та інших композиторів, запам'ятовуючи цілі відділення.

Laz-D
репер

Хлопець зацікавився музикою у школі, захопився грою на барабанах, а коли відкрив для себе Public Enemy, Тупака і Доктора Дре, то і сам став писати тексти на злобу дня і зачитувати їх під записаний біт. У свої 33 роки репер випустив три платівки, а його трек "Street Anthem" набрав більше 150 тис. переглядів на YouTube.

Rudely Interrupted

У вокаліста синдром Аспергера, а ще він сліпий. У клавішника синдром Аспергера, а ще він на 80% глухий. У барабанщика аутизм. У перкусіоніста синдром Дауна, а ще він майже сліпий. У басиста синдром Дауна. Тільки у гітариста-засновника немає серйозних відхилень, він – музичний терапевт, а ці п'ятеро – його пацієнти. Особлива інді-група зібралася у 2006 році в Мельбурні і з тих пір гастролювала по всій Австралії і за її межами.

Flame

В учасників теж цілий набір відхилень – сліпота, аутизм, церебральний параліч і синдром Дауна – що не заважає їм давати по 70 платних концертів на рік у США і Європі.

Heavy Load

З п'яти учасників групи з Брайтона у двох порушення здатності до навчання, а у барабанщика синдром Дауна.

Pertti Kurikan Nimipäivät

У фронтмена і гітариста групи церебральний параліч, що не завадило йому стати редактором журналу, випустити аудіокнигу з розповідями жахів, навчитися грати на фортепіано, скрипці, органі, фліейте-пікколо, цимбалах та фаготі, ходити до церкви і захоплюватися панк-роком. У вокаліста групи аутизм, але він веде передачу на радіо, грає на ударних, бас-гітарі, клавішах і захоплюється мотоциклами.

У басиста і барабанщика синдром Дауна. 2015 ий рік став великим для Pertti Kurikan Nimipäivät – вони перемогли у нацвідборі на "Євробачення" і представили Фінляндію на фіналі у Австрії.

Повну версію публікації читайте на сайті Сomma.

Реклама:

Головне сьогодні