"З Москвою мене багато пов'язує": Денис Матвієнко відзначатиме 20-річчя творчості у театрі "Моссовета"

— 28 квітня 2016, 11:08

Матвієнко, який також є прем'єром Маріїнського театру у Санкт-Петербурзі і постійно працює там, привезе до столиці Росії два балети: Radio & Juliet та Stabat Mater, повідомляє РИА Новости.

Вечори відбудуться 30 червня та 1 липня.

"Я дуже хотів відсвяткувати 20-річчя своєї кар'єри у містах, які найбільше вплинули на формування мене, як артиста. З Москвою мене багато пов'язує — співпраця з "Большим театром" і чудовими артистами, робота і навіть дружні стосунки з Юрієм Григоровичем, перемога на Московському конкурсі, кінець-кінцем", — цитує "РИА Новости" Матвієнка.

За словами артиста, до свого ювілею він хотів представити глядачам ті вистави, які нині найбільш близькі йому, та ті, що він хотів би показати у Москві і Санкт-Петербурзі, де публіка звикла бачити артиста переважно у класичних виставах.

"Radio & Juliet та Stabat Mater — це балети, в які я закохався відразу, щойно побачив. Їх автор і мій друг — відомий хореограф Едвард Клюг, змінив обидва балети спеціально для мене. І в цих виставах мені є, що показати і що сказати глядачеві", — підкреслив Матвієнко.

У жовтні 2014 року у Києві відбулася прем'єра балету "Великий Гетсбі". Над ним Матвієнко працював із хореографом Дуайтом Роденом.

Денис Матвієнко на репетиції балету "Великий Гетсбі". Фото: Gatsbyballet.com

Прем'єру перенесли з Санкт-Петербурга до Києва, хоча підготовка та репетиції спочатку проводилися у Росії. За словами продюсера постановки і сестри Дениса Альони Матвієнко, таке рішення прийняли свідомо заради покращення міжнародного іміджу України.

"Ми пишаємося тим, що театральний проект міжнародного масштабу створюється саме в Україні. Від самого початку роботи The Great Gatsby викликав шалений інтерес у експертів з усього світу ... Ми хочемо зробити так, щоб про Україну у світі говорили не лише в контексті сумних подій".

"Ми прагнемо домогтися того, щоб Україну знали і як країну, театральний продукт якої може конкурувати з найвідомішими театральними компаніями світу", — додала тоді продюсер.

Денис Матвієнко також є запрошеним солістом "Большого театра", Метрополітен-опера, Ла Скала, Нового національного театру Токіо, Гран-Опера у Парижі.

Матвієнко постійно танцює у Маріїнському театрі у Санкт-Петербурзі і каже, що трупу обирають за професіоналізмом, а не за географічним положенням. Фото zefir.ua

У вересні 2015 року Матвієнко погодився стати художнім керівником Новосибірського театру опери та балету. Планувалося, що він очолить заклад у червні 2016 року.

"Уже багато років я співпрацюю з провідними світовими театрами, і ні для кого не секрет, що я завжди представляв і надалі представляю Україну. У новині на сайті Новосибірського театру я також заявлений, як український артист, Заслужений артист України. Я ніколи не приховував, що серед театрів, з якими я співпрацюю, є і російські театри", — прокоментував тоді Матвієнко у своєму Facebook закиди ЗМІ щодо його переходу.

Матвієнко провів паралель між балетом та світом спорту, наприклад, футболом, де є трансфери.

"Обираючи нове місце роботи, артисти, перш за все, оцінюють склад команди і тренера, а не географічне розташування та політичну ситуацію у світі ... Подібна система ротацій постійно відбувається по всьому світу. Це нормальна практика. Новосибірська трупа славиться високим рівнем професіоналізму", — пояснив тоді артист.

Реклама:

Головне сьогодні