Тест

Цього року в Україні таки може з’явитися фонд культури

Про це йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, інформують Українські Новини.

"План передбачає внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту "Про Український фонд культури" до 2017 року і створення фонду, який вже у 2016 році зможе виділити на підтримку культурних проектів 6 млн гривень.

На першому етапі в бюджет фонду спрямують кошти Міністерству культури на проведення культурно-мистецьких заходів за відповідними бюджетними програмами, а в перспективі урядовці планують знайти інші джерела стабільного забезпечення фонду", — йдеться у повідомленні уряду.

[L]Зокрема, до 2017 року планують розглянути пропозиції про внесення змін до законів про лотереї та благодійну діяльність.

"Фонд культури дозволить забезпечити фінансову підтримку за допомогою грантів, стипендій, премій культурних проектів, які будуть здійснюватися державними та недержавними установами, організаціями, окремими громадянами", — додали у Кабміні.

Державний бюджет на 2016 рік передбачає збільшення фінансування Міністерства культури на 12,12% з 2 377 391,7 тис. гривень, виділених у 2015 році, до 2 665 521,9 тис. гривень.