Сходом України прокотиться хвиля фестивалів®

— 23 червня 2016, 17:27

Дух неординарного фестивалю прекрасно передає гасло "Люди змінюють людей", згідно з яким і буде проходити інтерактивне свято для всієї родини, що прокотиться 11-ти містами Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Проект започатковано для того, щоб об’єднати та пробудити діяльність локальних міських громад, максимально допомогти їм наповнити свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу.

З КРАЇНИ ДО УКРАЇНИ, ВІД ЛЮДИНИ ДО ГРОМАДЯНИНА.

На думку організаторів фестивалю, нам усім є чому повчитись один в одного, від міста до міста, від селища до мегаполісу. Ця філософія стала ключовою при виборі наповнення фестивалю, адже одна його частина вирушає з столиці у міста, а друга організовується на місті локальними громадами і таким чином проходить крос-культурний обмін. Локації фестивалю теж просякнуті цим баченням, адже на ньому представлені, як традиційна майстерня ремесел, так і сучасний рок концерт, як історичний лекторій, так і досягнення сучасної України.

Програма, що її готує локальна громада, наповнюється в кожному місті, виходячи з того найкращого, чим можуть поділитись міста-учасники. Це і театральні вистави, флеш-моби, fashion покази, кінопокази, великий хакатон, фестиваль вуличної їжі, стріт-атр і ще багато чого цікавого.

Окремою мандрівною локацією фестивалю є радіальні виїзди. Дана активність надає можливість людям з околиць міста-учасника, які через складну логістику чи фінансове становище не можуть потрапити на фестиваль, почути та побачити його в себе в селі, дитячому будинку, госпіталі чи військовій частині. Подібні виїзди націлені на привертання уваги міських жителів до навколишніх територій та закладів, що там знаходяться, і налагодження таким чином між ними діалогу.

Також фестиваль виступає платформою для знайомства та згуртування представників різних локальних громадських організацій та ініціатив, презентації ними своїх проектів та доробків. Захід ставить собі на меті стати посередниками-медіаторами в процесі їх спілкування та напрацювання спільного вектору роботи.

Головна сцена фестивалю традиційно буде наповнювати повітря та серця жителів маленьких міст сходу та півдня України якісним роковим та фольковим звучанням. Цього року разом з фестивалем мандрують такі гурти, як: КАРНА, "NESPROSTA", VrodaRodu, SWEETLO, Смолова Галерея, Атом і Фантом та багато інших.

Як і минулі роки вхід на фестиваль вільний.

Графік проведення фестивалю:

Покровськ – 1 липня

Костянтинівка – 2 липня

Бахмут – 3 липня

Лисичанськ – 8 липня

Сєвєродонецьк – 9 липня

Старобільськ – 10 липня

Нікополь – 22 липня

Кривий Ріг – 23 липня

Запоріжжя – 24 липня

Бердянськ – 29 липня

Маріуполь – 30-31 липня

Організатором фестивалю виступила Фундація Соціальних Інновацій "З країни в Україну" за підтримки агентства USAID|UCBI -- української ініціативи зміцнення громадської довіри.

У програмі фестивалю можливі зміни та доповнення. Слідкуйте за новинами на сторінках фестивалю у соцмережах https://www.facebook.com/krayna.ukraina/?fref=ts або за телефоном 067 350 10 46

Реклама:

Головне сьогодні